HomeHL-WorldΑναστασιάδης: Οι 27 της Ε.Ε να τιμήσουν την υπογραφή τους στη Διακήρυξη της Ρώμης

Αναστασιάδης: Οι 27 της Ε.Ε να τιμήσουν την υπογραφή τους στη Διακήρυξη της Ρώμης

Ο Πρόεδρος της Κύπρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της αλληλεγγύης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη σημασία της τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι 27 της ΕΕ μετά την υπογραφή της Διακήρυξης της Ρώμης, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της Συνόδου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της αλληλεγγύης και της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου έναντι όλων και χωρίς εξαιρέσεις.

«Πέραν του ιστορικού της ημέρας, η μεγάλη σημασία των σημερινών τελετών είναι ότι σηματοδοτεί εν τη ουσία την επανίδρυση της Ευρώπης πάνω σε κάποιες νέες βάσεις και θέλω να ελπίζω ότι όλοι όσοι υπογράψαμε τη Διακήρυξη της Ρώμης και ιδιαίτερα τα μεγάλα κράτη που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε τούτο, θα είμαστε συνεπείς σε όσα αναλάβαμε αλλά ιδιαίτερα μη ξεχνώντας την αρχή της αλληλεγγύης, του σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου για όλα ανεξαίρετα τα κράτη και ιδιαίτερα για τους πολίτες της ΕΕ,» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Χρειάζεται,υπέδειξε, «μια ριζοσπαστική αναθεώρηση των μέχρι σήμερα πολιτικών και μια μεγαλύτερη έμφαση στα προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση