Μία περίεργη επιστολή έχει αρχίσει να φτάνει τις τελευταίες ημέρες σε πολλούς καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της Κρήτης, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται στην Ιεράπετρα και τα Χανιά, η οποία ελλοχεύει κίνδυνο, αν οι παραλήπτες δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να βρεθούν με τριετές χρέος σε γερμανική διαφημιστική εταιρεία.

Πρόκειται για μια επιστολή με τη μορφή φόρμας που προέρχεται από την εταιρεία «European Business Number» με διακριτικά τα οποία παραπέμπουν στα λογότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιστολή που είναι διατυπωμένη στην αγγλική γλώσσα, καλεί τους παραλήπτες – εμπόρους, να συμπληρώσουν στη φόρμα ευαίσθητα δεδομένα όπως π.χ. τον ΑΦΜ τους και να την προωθήσουν πίσω στην εταιρεία με στόχο να ανανεώσει τη βάση δεδομένων της για διαφημιστικούς σκοπούς.

Στην ουσία όμως, οι επιχειρηματίες που δεν δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα «ψιλά γράμματα» της επιστολής, αγοράζουν διαφημιστικό πακέτο, τριετούς διάρκειας, χωρίς τη δυνατότητα λύσης του συμβολαίου, έναντι του ποσού των 771 ευρώ για κάθε χρόνο. Μάλιστα, στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και οι έμποροι μετανιώσουν τη συνεργασία αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωπο με τις συνέπειες της γερμανικής νομοθεσίας.

Η μόνη δυνατότητα να «σπάσουν» τη συνεργασία είναι αν μέσα σε 14 ημέρες από την αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην εν λόγω εταιρεία, δηλώσουν την απόφασή τους να μην διαφημιστούν στην επίσημη ιστοσελίδα που τους προτείνεται.

Το θέμα έχει απασχολήσει έντονα Εμπορικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια της Κρήτης, ενώ το Επιμελητήριο Χανίων εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των μελών του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση