Ο Καλίντ Μασούντ είναι τελικώς ο μακελάρης της γέφυρας του Ουέστμινστερ, όπως αποκάλυψαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι βρετανικές αρχές.

Ο Μασούντ είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και είχε καταδικαστεί για επιθέσεις, παράνομη κατοχή όπλων αλλά και αδικήματα διαταραχής της δημόσιας τάξης.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο Μασούντ δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ούτε για κάποιο άλλο έγκλημα που πιθανώς να σχετίζεται με ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.

Ο 52χρονος άντρας γεννήθηκε στο Κέντ της Βρετανίας και τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στην περιοχή West Midlands.

Ο Μασούντ καταδικάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1983 για φθορά ξένης περιουσίας ενώ η τελευταία φορά που πέρασε από τις δικαστικές αίθουσες ήταν τον Δεκέμβριο του 2003 για παράνομη κατοχή μαχαιριού.

Νοικιασμένο το όχημα της επίθεσης

Η εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Enterprise Holdings ανακοίνωσε σήμερα ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι ένα από τα δικά της.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη τραγική επίθεση στο Λονδίνο χτες το απόγευμα είναι ένα από τα δικά μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, προσθέτοντας ότι νοικιάστηκε από το γραφείο στο Μπίρμινχαμ.

«Ένας υπάλληλος της εταιρίας είδε την πινακίδα κυκλοφορίας και αντελήφθη ότι ήταν ένα από τα δικά μας οχήματα. Προχωρήσαμε και σε άλλους ελέγχους για να το επιβεβαιώσουμε και αμέσως μετά επικοινωνήσαμε με τις αρχές. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές και θα συνδράμουμε στην έρευνα με όποιον τρόπο μπορούμε» τόνισε ο εκπρόσωπος.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, στο κέντρο του Λονδίνου, με τους τέσσερις νεκρούς και τους 29 τραυματίες.

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση, σημειώνοντας ότι ο ISIS βρίσκεται πίσω από το χτύπημα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Επικαλούμενο πηγή ασφαλείας, το πρακτορείο αναφέρει πως ο δράστης της επίθεσης είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές».

Το σενάριο της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» ήταν αυτό που εξέταζαν εξαρχής οι βρετανικές αρχές, καθώς τόσο ο τρόπος που έγινε η επίθεση όσο και το γεγονός ότι σημειώθηκε ακριβώς έναν χρόνο μετά τα φονικά χτυπήματα των Βρυξελλών συνηγορούσαν σε κάτι τέτοιο.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση