HomeΚΡΗΤΗΘα παραμείνει και μετά το 2020 ο ENISA στο Ηράκλειο;

Θα παραμείνει και μετά το 2020 ο ENISA στο Ηράκλειο;

Συνάντηση για το θέμα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μείζον για το Ηράκλειο θέμα απασχόλησε τη συνάντηση αντιπροσωπείας  φορέων από την Κρήτη με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο σχεδιασμός πρωτοβουλιών και δράσεων ώστε να παραμείνει ο ENISA και του Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο μετά το 2020.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και εκπρόσωπος του βουλευτή Νίκου Ηγουμενίδη όπως επίσης  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, η Διευθύντρια του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Άντα Μπατάλα και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σ.Ε.Π. Gianandrea Garancini.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παραμονή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων (Ε.Ν.Ι.S.A.) στο Ηράκλειο σε σχέση με τη συνέχιση λειτουργίας του Σ.Ε.Π. Ηρακλείου.

Μέχρι το 2020 και βάσει της υπάρχουσας σύμβασης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωκράτη Βαρδάκη, ο Ε.Ν.Ι.S.A.  παραμένει στην Ελλάδα, με γραφείο στην Αθήνα και έδρα στο Ηράκλειο. Ο Γενικός Γραμματέας του αρμόδιου Υπουργείου κ. Β. Μαγκλάρας δεσμεύτηκε ότι θα συμμετάσχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μετά το 2020 πορεία του Ε.Ν.Ι.S.A..

Στην συνάντηση ο κ. Βαρδάκης τόνισε για ακόμα μία φορά, τη σημασία της παραμονής του Ε.Ν.Ι.S.A., η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύρυθμη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου, του μοναδικού δημόσιου Ευρωπαϊκού Σχολείου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το οποίο υποστηρίζεται και επιστημονικά λόγω των πολλών επιστημονικών ιδρυμάτων της Κρήτης. Τόσο ο κ. Βαρδάκης και ο κ. Ηγουμενίδης, μέσω του συνεργάτη του αλλά και ο κ. Gianandrea Garancini κάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα να συμβάλλει ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την μετά το 2020 πορεία του ENISA, με προτεραιότητα την παραμονή της έδρας του ENISA και του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση