HomeHL-CultureΈκτακτη επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Έκτακτη επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ημέρα μετά τα «βέλη» που εξαπέλυσαν άνθρωποι του κινηματογράφου στην Πολιτεία για την αδιαφορία της απέναντι στο ελληνικό σινεμά, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει ότι έχει εξασφαλιστεί έκτακτη επιχορήγηση της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η επιχορήγηση έρχεται σε αντιστάθμισμα των απωλειών που προκάλεσε η κατάργηση του ειδικού φόρου επί των εισιτηρίων.

Το υπουργείο αναφέρει ότι «προτίθεται να διαθέσει ακόμα ένα σημαντικό ποσό. Το 2016, λόγω του ότι έλαβε συνολικά ως έκτακτη επιχορήγηση 3 εκατ. ευρώ, το ΕΚΚ διέθεσε συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ σε κινηματογραφικές παραγωγές των οποίων η έγκριση εκκρεμούσε από το 2014».

«Το υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει ενεργά την ελληνική κινηματογραφία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας τον ρόλο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ως αρμόδιου φορέα εποπτευόμενου από του υπουργείο Πολιτισμού, την ώρα που πολλοί εκφράζουν ανησυχία ότι δρομολογείται κατάργηση του ΕΚΚ και δημιουργία άλλου φορέα υποπτευόμενου από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου «όρισε τους διευθυντές τριών από τις τέσσερις διευθύνσεις που έμεναν κενές, όπως ορίζει ο κινηματογραφικός νόμος (Ν.3905/2010) και δρομολογείται ο ορισμός του διευθυντή της διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών».

«Με βασικό πυλώνα χάραξης και άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής το ΕΚΚ, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα εφαρμόσει συστηματικά ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, με στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφικής τέχνης» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση