HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚαι επίσημα εκτός Eurovision η εκπρόσωπος της Ρωσίας

Και επίσημα εκτός Eurovision η εκπρόσωπος της Ρωσίας

Για τη συναυλία της στην Κριμαία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ‘πε και το κανε η Ουκρανία, η οποία αποφάσισε να απαγορεύσει στη Ρωσίδα εκπρόσωπο της Eurovision τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, που φέτος διεξάγεται στο Κίεβο.

Η συναυλία της στην Κριμαία το 2015 είναι η αιτία που η Ουκρανία μπλοκάρει και επίσημα πλέον στην εκπρόσωπο της Ρωσίας, Τζούλια Σαμοϊλοβα, από το να συμμετάσχει στη φετινή Eurovision.

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας, SBU, η 27χρονη Σαμοΐλοβα επισκέφτηκε «παράνομα» την Κριμαία το 2015, περιοχή που είναι «κόκκινο πανί» για τις δύο χώρες.

Πηγή της ρωσική πλευράς, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria-Novosti, χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «κυνική και απάνθρωπη».

«Η Ρωσία προτίθεται να μποϊκοτάρει και μελλοντικές αποστολές αν οι διοργανωτές αποτύχουν να υποστηρίξουν την εκπρόσωπό μας» ανέφερε ο Ρώσος πολιτικός, Φραντς Κλίντσεβιτς.

Πάντως μέχρι στιγμής, η SBU έχει ήδη βάλει στην μαύρη λίστα περισσότερους από 140 Ρώσους τραγουδιστές.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση έρχεται μετά τις αναφορές ότι η τραγουδίστρια επισκέφθηκε την Κριμαία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου αυτής από τη Ρωσία, προσάρτηση που έχει προκαλέσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση