HomeΚΟΣΜΟΣΣόρος και 7 ακόμα δισεκατομμυριούχοι ζητούν να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνου

Σόρος και 7 ακόμα δισεκατομμυριούχοι ζητούν να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνου

Στη Νέα Υόρκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία κίνηση ιδιόμορφης φιλανθρωπίας προχώρησαν οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι της Νέας Υόρκης.

Ο Τζόρτζ Σόρος, η Άμπιγκειλ Ντίσνει, ο Στίβεν Ροκφέλερ και πέντε ακόμα δισεκατομμυριούχοι ζήτησαν για μία ακόμα φορά από το Δήμο της Νέας Υόρκης να τους αυξήσει τους φόρους, που πληρώνουν, προκειμένου τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν να ενισχύσουν την κατασκευή σχολείων, δρόμων αλλά και να στηρίξουν τους οικονομικά ασθενέστερους της πολιτείας.

Με επιστολή, που εστειλαν από κοινού σε αρμόδιους δικηγόρους και στον Κυβερνήτη των Δημοκρατικών Άντριου Κουόμο (αντίγραφο της οποίας εστάλη και στο Associated Press), ανέφεραν σχετικά «Τώρα είναι η στιγμή για να επενδύσουμε στη μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα της Νέας Υόρκης.

Πρέπει να επενδύσουμε σε μονοπάτια που θα διώξουν μακριά τη φτώχεια και την οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της εκπαίδευσης. Και επίσης πρέπει να επενδύσουμε στις ασταθείς και εύθραυστες γέφυρες, τα δημόσια κτίρια και τους δρόμους».

Στην επιστολή περιλαμβάνεται μάλιστα και ένα οικονομικό πλάνο, το οποίο υπογράφουν οι δισεκατομμυριούχοι, το οποίο υπολογίζεται ότι θα επιφέρει αύξηση στα έσοδα της πολιτείας ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

Την πρόταση υποστηρίζει και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής, μία φιλελεύθερη πλατφόρμα οικονομικής σκέψης, ο διοικητής της οποίας, Ρόν Ντατς, τόνισε μάλιστα ότι η κίνηση αυτή των πλουσιότερων συμπολιτών του ήταν «αναζωογονητική».

Ωστόσο, η πρόταση αν και καλόβουλη, βρίσκει σημαντικά πολιτικά εμπόδια στη νομοθεσία της Πολιτείας. Ενώ η πλειοψηφία των Δημοκρατικών έχει το δικό της πλάνο για να αυξήσει τους φόρους στους εκατομμυριούχους, οι ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί αντιδρούν στην ιδέα και πλέον οι νομικοί κύκλοι διαπραγματεύονται τις λεπτομέρειες του δημοτικού μπάτζετ ελπίζοντας σε συμφωνία την 1η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται δε, ότι και πέρυσι είχε σταλεί ανάλογη επιστολή, η οποία όμως αγνοήθηκε πλήρως.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση