«Ανέκρουσε πρύμναν» ο ένας από τους τέσσερις ιερείς της Δυτικής Κρήτης που από την Κυριακή της Ορθοδοξίας είχε πάψει να μνημονεύει τον Επίσκοπό του, δηλαδή τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πραγματοποίηση της Συνόδου Ορθοδόξων Εκκλησιών που είχε πραγματοποιηθεί στο Κολυμπάρι Χανίων.

Επρόκειτο για τον έναν από τους τέσσερις ιερείς οι οποίοι είχαν συνυπογράψει τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η Εκκλησία της Κρήτης αποδεχόμενη τα συμπεράσματα της Συνόδου του Κολυμπαρίου και συμμετέχοντας στις εργασίες της αποδεχόταν το ρεύμα του «οικουμενισμού» το οποίο οι τέσσερις κληρικοί θεωρούν αιρετικό.

Μετά από τις σχετικές αυστηρές συστάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης την περασμένη εβδομάδα, ο ιερέας Εμμανουήλ Σαρρής «επανήλθε στις τάξεις της τοπικής Εκκλησίας» όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση που φανερώνει ότι έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης που ξέσπασε αιφνιδιαστικά στους κόλπους της Κρητικής Εκκλησίας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, 26 Μαρτίου 2017, θα χοροστατήσει στον Εσπερινό του Ιερού Ναού Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Άνω Καλλιθέα Ρεθύμνου που αποτελεί την ενορία του πατέρα Εμμανουήλ Σαρρή.

Δείτε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έτσι όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της:

mhtropolh-rethymnhs

Διαφήμιση
Διαφήμιση