HomeHL-WorldΥπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Το φάντασμα του τρόμου επέστρεψε στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ήταν ο 39χρονος Ziyed Ben Belgacem, σύμφωνα με τον Guardian, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτικών στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι, όταν επιχείρησε να αρπάξει το όπλο μιας γυναίκας συναδέλφου τους λέγοντας ότι «είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του ήταν 0,39 γραμμάρια ανά λίτρο, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη κοκαΐνης και κάνναβης.

Νωρίτερα, την Κυριακή, σε δηλώσεις του ο πατέρας του είχε υποστηρίξει ότι οι ενέργειες του γιου του δεν οφείλονταν στη ριζοσπαστικοποίηση του μέσα στις φυλακές, όπως υποστηρίζουν οι γαλλικές Αρχές, αλλά στα μπλεξίματά του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Σε κάθε περίπτωση τα κίνητρα του 39χρονου παραμένουν αντικείμενο έρευνας, καθώς οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόνο τη μαρτυρία των στρατιωτικών στο Ορλί που υποστηρίζουν ότι ο Belgacem είπε κατά τη διάρκεια των τριών λεπτών της έντασης ότι «είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ, θα υπάρξουν θύματα».
real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση