HomeHL-GreeceΤετ α τετ Κυριάκου – Μεϊμαράκη για να… λιώσουν οι πάγοι

Τετ α τετ Κυριάκου – Μεϊμαράκη για να… λιώσουν οι πάγοι

Προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο να ανοίξουν γέφυρες επικοινωνίας και να λειώσουν οι πάγοι στις σχέσεις τους, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σήμερα Δευτέρα στις 12.30 μμ.Είχε προηγηθεί η εσωκομματική περιδίνηση της ΝΔ μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του κόμματος ότι είναι τζάμπα μάγκας όποιος δηλώνει εκ του ασφαλούς ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα όταν αυτή έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και οι δύο πλευρές έσπευσαν να κλείσουν το θέμα υποστηρίζοντας ότι ο Β.»Μεϊμαράκης αναφερόταν αποκλειστικά στο καλοκαίρι του 2015 και δεν άφηνε αιχμές για τον Κυρ.Μητσοτάκη που έχει διαμηνύσει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα που τυχόν θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή με τη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Οι δύο άνδρες στην ουσία εκπροσωπούν δύο διαφορετικές σχολές σκέψης. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι κατά κάθε μορφής συναίνεσης με την κυβέρνηση Τσίπρα ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ άφηνε ένα ερωτηματικό τι θα κάνει αν η χώρα βρεθεί στα βράχια.

Ένα άλλο θέμα το οποίο προβλημάτιζε το ηγετικό επιτελείο της Πειραιώς ήταν το κατά πόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μπορούσε να έχει έναν διακριτό ρόλο στο κόμμα. Ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση να έχει τακτικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ για να συζητούν τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας. Δεν προχώρησε τίποτε από αυτά. Θα φανεί σήμερα εάν η συνάντηση θα φέρει πιο κοντά τους δύο άνδρες ή αν θα επιβεβαιώσει τη ρήση «μακριά κι αγαπημένα».

Ο Κυρ.Μητσοτάκης πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί στο εξής απόψεις και κριτική που μπορούν να ερμηνευτούν ως έμμεση στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα όταν αυτή βρίσκεται σε πτώση, χάνει την κοινωνική αποδοχή και η ΝΔ επιδιώκει μια μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές, όπως ξεκαθαρίζουν πηγές της ΝΔ. Επίσης είναι αποφασισμένος να έρθει πιο κοντά με τους καραμανλικούς. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομιλία του στην Κ.Ο έκανε πέντε αναφορές στην πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση