HomeΕΛΛΑΔΑΨάχνουν τον άνδρα που συνόδευσε τους δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη

Ψάχνουν τον άνδρα που συνόδευσε τους δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη

Ο γρίφος των κλοπιμαίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αστυνομία αναζητά τον «Ammen», τον άνδρα που συνόδευσε τους δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, από την Κίσσαμο στον Πειραιά, σε μία προσπάθεια να λύσουν τον γρίφο για τα πανάκριβα εγκόλπια που έκλεψαν οι δράστες από το σπίτι του θύματος και δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι δύο δολοφόνοι, 28χρονος ALI NESHAN ή MEHAER PARDESI (saqi) και ο 33χρονος MUHAMMAD AZEEM ή RAFIQUE AZEEM- η αστυνομία έδωσε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους- είχαν περιθώριο από 3,5 έως 5 ώρες, μετά τη δολοφονία και πριν αναχωρήσουν αεροπορικώς για το Πακιστάν.

Ομως, αυτό το χρονικό διάστημα δεν φαίνεται αρκετό για να πουλήσουν τα χρυσά εγκόλπια. Για αυτόν τον λόγο οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να κατέληξαν στα χέρια του «Ameen» τα κλοπιμαία. Τα ίχνη του έχουν χαθεί, έπειτα από την επιστροφή του στην Κρήτη.

Οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη φαίνεται πως απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το θύμα, που είχε στο σπίτι του από αναλήψεις και από αγοραπωλησία ακινήτου. Αφού τον δολοφόνησαν, οι δράστες επικοινώνησαν με τον «Ameen»- που ήταν στην περιοχή της Ομόνοιας όπως έδειξε το σήμα του κινητού του- και ο 28χρονος Αλί Νεσάν του είπε «Πήγαμε σε ένα σπίτι παπά στον Γέρακα και το ληστέψαμε. Πήραμε ένα λάπτοπ, κινητό και πολλά λεφτά. Φεύγουμε με αεροπλάνο για το Πακιστάν».

Οταν ο «Ameen» τον ρώτησε τι θα κάνει ο ίδιος, ο δολοφόνος τον προέτρεψε να έρθει σε επαφή με τον τέταρτο συγκάτοικό τους στην Κρήτη, τον 31χρονο MUHAMMAD NASEER. Ο τελευταίος- χάρη στον οποίο εξιχνίασαν την υπόθεση οι αστυνομικοί- ήρθε με αεροπλάνο στην Αθήνα και την επομένη επέστρεψε με τον «Ameen» στην Κρήτη ακτοπλοϊκώς. Επιπλέον, ο «Ameen» του εκμυστηρεύτηκε τον διάλογο που είχε με τον 28χρονο δολοφόνο.

Επαφή μέσω Facebook

Μάρτυρας έδωσε στην αστυνομία την πληροφορία ότι ο Αρχιμανδρίτης είχε επικοινωνία με 28χρονο Πακιστανό με το όνομα «Αλί», ο οποίος εργάζεται σε θερμοκήπια στην Κίσσαμο. Μέσω Facebook ο 47χρονος είχε κανονίσει συνάντηση με τον «Αλί» την ημέρα της δολοφονίας του, για να τον βοηθήσει ο ιερωμένος για την έκδοση εγγράφων για τη παραμονή του στην Ελλάδα.

Οι δύο τους φαίνεται να είχαν γνωριστεί μήνες νωρίτερα, μέσω του Facebook, αλλά ο «Αλί» είχε εξαφανίσει από το προφίλ του όλες τις συνομιλίες που είχαν. Φίλος του θύματος είπε στην αστυνομία ότι ο Αρχιμανδρίτης είχε συναντηθεί με τον «Αλί» στις αρχές του 2017.

Τι έδειξε το DNA

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι δράστες είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη στις 13 Φεβρουαρίου. Σε ρούχα και αντικείμενα στο σπίτι τους στην Κίσσαμο βρέθηκε DNA που ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό το οποίο είχε εντοπιστεί στο σώμα του αρχιμανδρίτη, σε κουτάλια στο σπίτι του θύματος, όπως και στο σχοινί και την πετσέτα με την οποία των έπνιξαν.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση