Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 αναμένεται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ρεθύμνου η δίκη των τριών κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι τον Φεβρουάριο του 2015.

Η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Κρήτης λόγω του αγριότητας του διπλού εγκλήματος με κίνητρο τη ληστεία, αλλά και η εμπλοκή του 49χρονου σήμερα γιου του άτυχου αντρόγυνου, ο οποίος φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός κι διοργανωτής της επίθεσης στο σπίτι τους.

Εκτός από τον 49χρονο, μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν ένας 34χρονος και ένας 49χρονος. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή, αλλά και της απόπειρας ληστείας.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2015, οι τρεις άνδρες έφτασαν με αυτοκίνητο στο απομονωμένο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού. Ο γιος τους περίμενε στο αυτοκίνητο και οι συγκατηγορούμενοί του μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού με πρόθεση να αρπάξουν τις οικονομίες τους. Αφού ακινητοποίησαν τον 78χρονο άνδρα και την 66χρονη γυναίκα τους χτύπησαν με ξύλο και μαχαίρι απαιτώντας να τους υποδείξουν που είχαν φυλαγμένα τα χρήματα.

Τα χτυπήματα που δέχθηκαν τα δύο θύματα ήταν τόσο ισχυρά που οι οργανισμοί τους δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Η δίκη για την απάνθρωπη δολοφονία του ζευγαριού των ηλικιωμένων επρόκειτο να διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου 2017, ωστόσο αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα λόγω κωλύματος της έδρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση