HomeΕΛΛΑΔΑΘρήνος στον αθλητισμό και στη δημοσιογραφία: «Έφυγε» ο Θόδωρος Νικολαΐδης

Θρήνος στον αθλητισμό και στη δημοσιογραφία: «Έφυγε» ο Θόδωρος Νικολαΐδης

Σε ηλικία 92 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πένθος για την ελληνική δημοσιογραφία! Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, ιδρυτής της εφημερίδας «Φως των ΣΠΟΡ» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών και μαζί του η αγνή, παραδοσιακή, και έντιμη δημοσιογραφία.

Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ελληνικής δημοσιογραφίας, αθλητικής και μη. Πέρσι είχε βραβευθεί για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση».

Μέχρι την τελευταία ημέρα δούλευε ως έφηβος, ήταν στο γραφείο του, στο τηλέφωνο, στις επάλξεις και παρέδιδε σε όλους μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας, αρχών και αληθινής δημοσιογραφίας.

Στις 11 Απριλίου 1955, κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό και είχε τέτοια αποδοχή, αφού αποκαλείται «το ευαγγέλιο», ωστόσο, σταδιακά κέρδισε τον σεβασμό ακόμα και των οπαδών αντιπάλων ομάδων.

Στην εφημερίδα, που θεωρείτο σχολή για την ελληνική δημοσιογραφία, εργάστηκαν κατά καιρούς κορυφαίοι Έλληνες αθλητικογράφοι, ενώ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα παραμένει η πρώτη αθλητική εφημερίδα σε πωλήσεις.

filathlos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση