HomeΚΟΣΜΟΣΣε «πρώτο πλάνο» το περιβάλλον για το 2017

Σε «πρώτο πλάνο» το περιβάλλον για το 2017

Κίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αλλαγές στην έκθεση για το κυβερνητικό έργο στην Κίνα, που περιγράφει τα επιτεύγματα του 2016 και τους βασικούς στόχους για φέτος, εστιάσθηκαν στην προστασία του περιβάλλοντος και τις βασικές ανάγκες των πολιτών, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Με βάση τις γνώμες βουλευτών και πολιτικών συμβούλων, έγιναν συνολικά 78 αλλαγές στην έκθεση, δήλωσε ο Χαν Γουενσιού, μέλος της ομάδας που κατάρτισε την έκθεση και αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Έρευνας του Κρατικού Συμβουλίου.

Από αυτές, οι 14 αφορούσαν την περιβαλλοντική προστασία, πάνω από 20 εστίασαν στη βελτίωση της κάλυψης βασικών αναγκών του κόσμου και εννιά αφορούσαν στις αγροτικές περιοχές, τους αγρότες και τη γεωργία, τόνισε ο Χαν σε συνέντευξη τύπου.

Αναφορικά με τη βελτίωση των οικολογικών συνθηκών, προστέθηκαν στην έκθεση η ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας με ασφαλή και αποδοτικό τρόπο, η λήψη στοχευμένων μέτρων για τη μείωση της μόλυνσης σε βασικές βιομηχανίες, η βελτίωση της ποιότητας των καυσίμων και η ενίσχυση της ανάλυσης για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σχετικά με τη ρύθμιση της στεγαστικής αγοράς, η έκθεση ενσωμάτωσε αλλαγές για τη δημιουργία ενός καλύτερου συστήματος κατοικιών που δίνει το ίδιο βάρος στην αγορά και την ενοικίαση και αποτρέπει την ταχεία αύξηση των τιμών τους στις μεγάλες πόλεις.

Η έκθεση για το κυβερνητικό έργο διανεμήθηκε από τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, κατά την έναρξη της πέμπτης συνεδρίασης της 12ης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης στις 5 Μαρτίου και εγκρίθηκε στις 15 Μαρτίου, στο κλείσιμο των εργασιών της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση