HomeHL-SportsΑλέξης Κούγιας: «Έχει ελληνική ταυτότητα ο Ντουρμισάι, όπως ο Ζέκα»

Αλέξης Κούγιας: «Έχει ελληνική ταυτότητα ο Ντουρμισάι, όπως ο Ζέκα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχει τελειώσει για τον γνωστό ποινικολόγο το θέμα με τις ενστάσεις Άρη και ΟΦΗ εναντίον της Λαμίας

Η υπόθεση των ενστάσεων του Άρη και του ΟΦΗ σχετικά με αντικανονική συμμετοχή του Ντουρμισάι στον αγώνα με τη Σπάρτη έχει κλείσει, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος έχει αναλάβει, ως γνωστόν, την υπεράσπιση των Φθιωτών και σε δηλώσεις του στον Metropolis 95,5 την Πέμπτη (16/3) τόνισε ότι από τη στιγμή που στον Ντουρμισάι δόθηκε η ελληνική ταυτότητα ο παίκτης είναι Έλληνας, όπως ισχύει και στην περίπτωση του Ζέκα.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια, δεν έχει καμία σημασία αν ο επιθετικός της Λαμίας μπορεί ή όχι να παίξει στην Εθνική.

«Ο ΚΑΠ τα προβλέπει αλλά δεν τηρείται. Το θέμα είναι ότι είναι παραπληροφορημένοι οι συνάδελφοί μου. Ο εισαγγελέας έχει διαβάσει τον ΚΑΠ και πιστεύω ότι τα ερωτήματα που έκανε περιλάμβαναν διαπιστώσεις για την εθνικότητα των παικτών. Μου γνωστοποιήθηκε ότι η γραμματεία της πειθαρχικής επιτροπής ζήτησε τα διαβατήρια και τις ταυτότητες όλων των παικτών που συμμετείχαν.

Για τον Ντουρμισάι πήρε την ελληνική ταυτότητα και θα είδε ότι είναι Έλληνας, όπως και ο Ζέκα. Είναι αδιάφορο εάν μπορεί να συμμετάσχει στην Εθνική Ελλάδος. Στο άρθρο 19 παράγραφος 7 λέει ότι σε περίπτωση συγκρούσεων υπερισχύει ο ΚΑΠ. Ο εισαγγελέας πήρε στα χέρια του όλα τα δεδομένα, είδε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο και θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Οι συνάδελφοί μου με τα όσα λένε αδικούν τους εαυτούς τους», δήλωσε στο Μetropolis o ιδιοκτήτης της ΑΕΛ.

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για την άποψη που είχε εκφράσει ότι θα καθυστερήσει η απόφαση: «Δεν έχω επαφή με τον εισαγγελέα. Δεν μπορούσα να γνωρίζω τι θα αποφασίσει. Σας είχα πει όμως ότι μην εκπλαγείτε εάν η υπόθεση δεν εκδικαστεί.

Το Πειθαρχικό Δίκαιο λέει ότι για οποιαδήποτε καταγγελία που δεν είναι θέμα διαδικαστικό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάποιος εισαγγελέας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη».

Για το λόγο που δεν έγινε το ίδιο στην υπόθεση της Καλαμαριάς: «Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Απόλλωνα. Δεν υπήρξε ακρόαση. Έγινε αυτεπαγγέλτως».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «με ρώτησε ο Παπαϊωάννου εάν μπορεί ο προπονητής να χρησιμοποιήσει τους ίδιους παίκτες στα επόμενα παιχνίδια και του είπα εγγράφως ότι μπορεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση