Δύο αλλοδαποί κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες 28 και 33 ετών από το Πακιστάν.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι οι δυο φερόμενοι ως δράστες πιθανότατα έχουν φύγει από τη χώρα. Στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές δείχνουν ότι οι δυο πακιστανοί έφυγαν από την Ελλάδα την ίδια μέρα που διαπράχθηκε το έγκλημα.

Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στον χώρο του σπιτιού του Αρχιμανδρίτη, ότι οι δυο άνδρες ήταν γνωστοί του ιερωμένου και πιθανότατα ήταν το θύμα που τους άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος την ημέρα της δολοφονίας.

Πως έφτασαν στα ίχνη των δραστών

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο ιερέας είχε ραντεβού με έναν από τους δυο Πακιστανούς ο οποίος και έμενε μόνιμα στην Κίσσαμο Χανίων. Την επαφή την είχε κάνει τρίτος Πακιστανός ο οποίος γνωριζόταν με τον ιερέα και είχε γίνει μέσω facebook.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας θα προσπαθούσε να βοηθήσει τον πακιστανό να νομιμοποιηθεί. Από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών αλλά και μέσω διαδικτύου, βρέθηκε η τελευταία συνομιλια του ιερέα με τον πακιστανό όπου κλείστηκε και το ραντεβού.

Στο ραντεβού ωστόσο, δεν θα πήγαιναν δυο αλλά ένας. Ο άτυχος ιερέας όμως γνωρίζοντας τον έναν απο τους δυο, άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον γνωστό των δυο πακιστανών στα Χανιά και έτσι βρέθηκαν προσωπικά τους αντικείμενα και κατάφεραν μέσω εξέτασης DNA να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του NewsIt.gr, ο ιερέας είχε πάντα στο διαμέρισμα του ένα ποσό, όχι μεγαλύτερο των 5.000 ευρώ, το οποίο χρησιμοποιούσε για να βοηθά τους “συμπολίτες μου χριστιανούς που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη μέσα στην οικονομική κρίση”, όπως έλεγε χαρακτηριστικά το θύμα στους ανθρώπους του φιλικού του περιβάλλοντος.

Έτσι εκτιμάται από τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, πως οι δολοφόνοι του 47χρονου γνώριζαν την ύπαρξη του χρηματικού ποσού για τις φιλανθρωπίες και τελικά κατάφεραν να το αρπάξουν, αφού πρώτα τον δολοφόνησαν με τρόπο άγριο.

Ο 47χρονος ιερέας βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα στην κρεβατοκάμαρα του, φορώντας το πάνω μέρος της πιζάμας του και τα εσώρουχα του. Ο δράστης ή οι δράστες τον είχαν φιμώσει με πανιά, δένοντας με ένα σχοινί το στόμα του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στα χείλη και τα ούλα. Οι δράστες βασάνισαν το θύμα τους και το ξυλοκόπησαν άγρια αφού του είχαν σπάσει τρία πλευρά ενώ ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός.

Στην μπανιέρα του σπιτιού βρέθηκε πετάμενο ένα μαξιλάρι, το οποίο έφερε ίχνη αίματος, προφανώς από τα τραύματα που είχαν προκληθεί στα χείλη και τα ούλα του άτυχου Αρχιμανδρίτη. Παράλληλα το συγκεκριμένο μαξιλάρι χρησιμοποιήθηκε από τους δολοφόνους ως εγκληματικό όργανο, καθώς με αυτό οι δράστες έσφιξαν το πρόσωπο του άτυχου ιερέα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος και μάλιστα ασφυκτικός, με απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση