HomeHL-WorldΕρντογάν: Η Ολλανδία σφαγίασε πάνω από 8.000 Βοσνίους μουσουλμάνους

Ερντογάν: Η Ολλανδία σφαγίασε πάνω από 8.000 Βοσνίους μουσουλμάνους

Τραβάει το σχοινί ο Τούρκος πρόεδρος - Στα άκρα η κόντρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τραβώντας στα άκρα την κόντρα με την Ολλανδία.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την Ολλανδία ότι «σφαγίασε περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους» στη Σρεμπρένιτσα, εξαπολύοντας μια νέα επίθεση, καθώς εντείνεται η διπλωματική κρίση μεταξύ Άγκυρας και Χάγης.

Οι Ολλανδοί «δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό, ούτε με τον σύγχρονο κόσμο. Αυτοί σφαγίασαν περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο θύλακας της Σρεμπρένιτσα όπου το 1995 Σέρβοι της Βοσνίας σκότωσαν τουλάχιστον 8.000 μουσουλμάνους, ήταν την περίοδο εκείνη υπό την προστασία των Ολλανδών κυανόκρανων αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι επικρατεί ένα «πνεύμα ανεξέλεγκτου φασισμού» στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες απαγόρευσαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του. «Το πνεύμα του φασισμού έχει αποχαλινωθεί στους δρόμους της Ευρώπης», είπε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση