HomeΚΟΣΜΟΣΤούρκος υπουργός: Η Αγκυρα πρέπει να επανεξετάσει τη συμφωνία με την ΕΕ για τους πρόσφυγες

Τούρκος υπουργός: Η Αγκυρα πρέπει να επανεξετάσει τη συμφωνία με την ΕΕ για τους πρόσφυγες

Για τις χερσαίες διελεύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σχέση της Αγκυρας με την ΕΕ διέρχεται μία νέα περίοδο έντασης, έπειτα από την απαγόρευση συγκεντρώσεων με ομιλητές Τούρκους αξιωματούχους, σε ευρωπαϊκές χώρες, ενόψει του δημοψηφίσματος.

Τώρα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του θα πρέπει να επανεξετάσει τη συμφωνία που έχει κάνει με τις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η πτυχή εκείνη που αφορά τις χερσαίες διελεύσεις των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Anadolu. Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδριάζει το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο και ο Τσελίκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας, ως αντίποινα μετά από την απόφαση της χώρας να μην επιτρέψει σε Τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις στο έδαφός της.

Η Αγκυρα έχει απειλήσει πολλές φορές με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό τους τελευταίους μήνες. Κάτι που έκανε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το Σάββατο, όταν προειδοποίησε ότι θα τεθούν σε κίνδυνο όλες οι συμφωνίες της Τουρκίας με την ΕΕ, αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει ένα τελικό κείμενο στην ΕΕ «και είτε θα ακυρωθούν όλα, περιλαμβανομένης της απελευθέρωσης της παροχής αδειών εισόδου και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, είτε θα εφαρμοστούν όλα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση