HomeHL-PsilaΕλλάς το μεγαλείο σου! Με δωρεές πολιτών συντηρούνται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Ελλάς το μεγαλείο σου! Με δωρεές πολιτών συντηρούνται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Το φιλότιμο του Έλληνα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και όλα “βαίνουν καλώς”, ωστόσο όμως οι μαρτυρίες τόσο των ασθενών όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, καταδεικνύουν το άκρως αντίθετο.

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στο εσωτερικό των νοσοκομείων, οι ελλείψεις καθημερινά αυξάνονται και το φιλότιμο των πολιτών -ευτυχώς- “ξεχειλίζει”.

Σε αρκετές περιπτώσεις νοσοκομείων στη χώρα, οι δωρεές των πολιτών είναι εκείνες που τα στηρίζουν, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Έλληνες σε δύσκολους καιρούς, γίνονται όλοι μαζί μια γροθιά!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν αναρτήσει στη Διαύγεια, το 2016 ήταν η χρονιά των δω­ρεών, με περισσότερες από 1.200 στα 138 νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι εκείνες για το 2017.

Εμείς θα αναφέρουμε ενδεικτικά τις δωρεές που έχουν γίνει σε δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού, σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δόθηκαν 191 κουβέρτες, 149 σεντόνια, 199 µαξιλαροθήκες, 80 μαξιλάρια, 6.400 σύριγγες με βελόνα 1ML, 3.600 σύριγγες µε βελόνα 5 ML, 360 αυτοκόλλητες ταινίες, καθώς και 19 πατάκια τουαλέτας, 60 καλαθάκια απορριμµάτων και 9 πετσέτες μπάνιου.

Το Νοσοκομείο Χανίων παρέλαβε ένα κοντέινερ με υγειονομικό και παραϊατρικό υλικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση