HomeHL-GreeceΝέα στοιχεία για τον φόνο του οδηγού ταξί στην Καστοριά

Νέα στοιχεία για τον φόνο του οδηγού ταξί στην Καστοριά

Πού στρέφονται οι έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο «τυχαίος» τρόπος που ο 30χρονος ειδικός φρουρός επέλεξε, από τον δρόμο, και σταμάτησε το «μοιραίο» ταξί αποτελεί το κλειδί των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για την εξακρίβωση των κινήτρων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία του επαρχιακού δρόμου Λεύκης-Κορομηλιάς σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητό του ενώ έφερε δύο σφαίρες: μία στην κροταφική χώρα και μια στην πλάτη, κτυπημένος πισώπλατα.

Ο 30χρονος αστυνομικός υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν γνώριζε, δεν είχε προσωπική αντιδικία με το θύμα και ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία. Καθώς επίσης ότι πυροβόλησε τον άτυχο οδηγό όταν επιχείρησε να αντισταθεί και να φύγει. Παρ΄όλα αυτά, μετά από τον φόνο, δεν άρπαξε το σημαντικό χρηματικό ποσό που είχε στο ΙΧ το θύμα της δολοφονίας.

Ο ειδικός φρουρός επικαλείται ότι είχε πάρει ταξί με πρόσχημα πως θα πάει σε αγρόκτημα που ανήκει στην σύζυγό του, και ότι προχώρησε στη ληστεία γιατί είχε «μεγάλα οικονομικά προβλήματα».

Κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που θεωρούν ότι ο δράστης (παντρεμένος με παιδί ) δεν αντιμετώπιζε κάποιο οξυμένο πρόβλημα έλλειψης χρημάτων.

Οι αστυνομικοί θεωρούν κρίσιμο στοιχείο το γεγονός ότι ο δράστης χρησιμοποίησε στον φόνο το ατομικό όπλο του που ήταν καταγεγραμμένο βαλλιστικά γιατί με αυτό είχε πυροβολήσει το καλοκαίρι του 2014, στο Μοναστηράκι, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος και συνελήφθη.

Κάτι που σημαίνει ότι η δολοφονία του οδηγού ταξί δεν ήταν πιθανόν προσχεδιασμένη. Ωστόσο ζητούμενο είναι πώς αποφάσισε να ληστέψει έναν από τους, λίγων δεκάδων, οδηγούς ταξί της Καστοριάς με τον κίνδυνο ν αναγνωρισθεί, αφού μάλιστα συμμετέχει σε ανοικτούς ελέγχους της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ήταν εύκολο να εντοπισθεί στο «μικρόκοσμο» της ακριτικής πόλης. Ωστόσο οι αστυνομικοί ερευνούν και άλλα ενδεχόμενα και δεν αποκλείουν εκπλήξεις.

Κρίσιμο ζητούμενο για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είναι η εξέταση από ψυχολόγο του ειδικού φρουρού, για να προσδιορισθούν τυχόν αστάθμητα στοιχεία στην συμπεριφορά του. Πάντως συνάδελφοί του, τουλάχιστον στην Αθήνα όπου ζούσε μέχρι το 2014 -μετατέθηκε στην Καστοριά όπου είναι «τόπος συμφερόντων του» για λόγους ασφαλείας μετά την σύλληψη Μαζιώτη- ανέφεραν ότι δεν ανακαλύψει «κάτι ασυνήθιστο» από την συμπεριφορά του.

Ωστόσο εξετάζονται συνάδελφοί του στην Καστοριά για να αναφέρουν δεδομένα των τελευταίων μηνών.

Σημειώνεται ότι στον δράστη είχαν δοθεί εύσημα και ευχαριστίες -όπως και σε άλλους συναδέλφους του- από την τότε ηγεσία του υπουργείου για τη σύλληψη Μαζιώτη.

Ωστόσο δεν του είχε δοθεί επίσημο βραβείο από την ΕΛ.ΑΣ για την συγκεκριμένη πράξη του αφού η σχετική ΕΔΕ που ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είχε ολοκληρωθεί.

Πάντως αν επιβεβαιωθεί ότι η δολοφονία του οδηγού ταξί οφειλόταν σε ιδιόμορφο ψυχισμό του δράστη θα είναι η τρίτη αιματηρή επίθεση «χωρίς αιτία» με στόχο οδηγό ταξί μέσα σε δύο μήνες, ύστερα από τα δύο πολυσυζητημένα περιστατικά στην Κηφισιά από ασύλληπτο μέχρι τώρα δράστη.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση