HomeHL-SportsΆρης Κισσαμικός 1-0

Άρης Κισσαμικός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φοβερό βολέ του Πίτου Γκαρσία έκανε τη διαφορά για τους Θεσσαλονικείς κόντρα στον Κισσαμικό (1-0)  – Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους «κίτρινους»

Ο Άρης έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες μειώνοντας την απόσταση στο -6 από τον Απόλλωνα Σμύρνης ελπίζοντας ακράδαντα στην επάνοδο σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας με τη συμπλήρωση 20 αγωνιστικών στη Β’ Εθνική.

Οι «κίτρινοι» έκαναν τα’ απολύτως απαραίτητα αντιμετωπίζοντας τον «ψυχωμένο» Κισσαμικό. Ένα καταπληκτικό βολέ που εξαπέλυσε ο Πίτου Γκαρσία έκανε τη διαφορά στο 31ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 στο κυριακάτικο (12/03) ματς.

Η… πινελιά του Πίτου Γκαρσία

Ο Άρης διατηρούσε τον πλήρη έλεγχο έχοντας την κατοχή της μπάλας για να κυριαρχήσει στο πρώτο ημίχρονο. Στον αντίποδα, ο Κισσαμικός αμυνόταν μαζικά – ορθολογικά στα 2/3 είτε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου σ’ ένα ματς που κύλησε σε αργό τέμπο.

Οι «κίτρινοι» εμφανίστηκαν αρκετά αγχωμένοι αδυνατώντας να διασπάσουν τη συμπαγή και πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων που στάθηκαν ικανοποιητικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, ουδέποτε δημιούργησαν την παραμικρή ευκαιρία σε ροή στο ματς, αλλά κέρδισαν αρκετές στατικές φάσεις.

Η έκτη εκτέλεση κόρνερ των Θεσσαλονικέων είχε ως τελικό αποδέκτη τον Πίτου Γκαρσία που εξαπέλυσε φοβερό αριστερό βολέ που κατέληξε στο δεξί «Γ» του Λαζαρίδη για το 1-0 στο 31ο λεπτό.

Ο Κισσαμικός προσπάθησε ν’ ανέβει μερικά μέτρα στο τερέν και ο Άρης «άγγιξε» το 2-0. Μία εντυπωσιακή επέμβαση του Λαζαρίδη απέτρεψε τα χειρότερα σε τετ-α-τετ απέναντι στον Τάτο στο 44ο λεπτό.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πίτου Γκαρσία συμβάλλοντας στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ ο Μπαργκάν ήταν ιδιαίτερα δραστήριος κινούμενος σε ρόλο αριστερού εξτρέμ.

Αγχώθηκε ο Άρης, πίεσε ο Κισσαμικός

Με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς εγκατέλειψε ο Τάτος για ν’ αντικατασταθεί από τον Νέτο μετά την ανάπαυλα προωθώντας τον Ανάκογλου σε ρόλο επιτελικού χαφ στο β’ ημίχρονο.

Κάτι τέτοιο επέδρασε αρνητικά για τον Άρη που υπέστη μίνι καθίζηση στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου διότι οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν στο κράτημα της μπάλας.

Οι Χανιώτες εξισορρόπησαν την κατάσταση φτάνοντας πολύ πιο εύκολα στην περιοχή του Διούδη παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο βγάζοντας τελικές προσπάθειες.

Εντούτοις, ο Άρης απορρόφησε πλήρως τους… κραδασμούς και την όποια πίεση φτάνοντας πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Ίλιτς πλάσαρε στο δοκάρι στο 57ο λεπτό.

Ο Κισσαμικός προσπάθησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να φτάσει στην ισοφάριση και δημιούργησε αρκετά καλές προϋποθέσεις χάρη σε σέντρα του δραστήριου Νικόλτση που πέρασε άουτ στο 75’.

Στο μεταξύ, ο Άρης έδειχνε έλλειψη συνοχής αγωνιζόμενος με πρόσωπα που ουδέποτε είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί στη μεσαία και την επιθετική γραμμή –ελλείψει- του τραυματία Τάτου, ενώ προέκυψε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Ιντζίδη να περνά εντός τερέν αντί του Χαριτωνίδη.

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο δραστήριος Τσερκέζος κάνοντας αρκετές «κούρσες» από δεξιά σεντράροντας διαρκώς. Οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν φτάνοντας στο ζητούμενο σε μία μέτρια εμφάνιση.

Το ματς διηύθυνε ο Φωτιάδης από τον Σύνδεσμο Καστοριάς έχοντας ως βοηθούς τους Δημητριάδη (Καστοριάς), Στεφούλη (Γρεβενών) και τέταρτο τον Παπαργυρίου (Πιερίας).

Κίτρινες: 76’ Καπνίδης – 25’ Τιάγκο Σίλβα

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Σόουζα, Χαριτωνίδης (69’ λ.τρ. Ιντζίδης), Παυλίδης, Πίτου, Τάτος (46’ λ.τρ. Νέτο), Μπαργκάν, Ανάκογλου (61’ Καπνίδης), Ίλιτς.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Γκούμας, Κουρελλάς, Τσερκέζος (84’ Ψιάνος), Παντελάκης, Μαρτίνεζ, Μάντζης (69’ Στογιάνοφ), Μπουγαϊδης, Νικολτσής, Τιάγκο Σίλβα, Θέος (64’ Μίλιτς).

Διαφήμιση
Διαφήμιση