HomeΕΛΛΑΔΑΚουίκ: Όποιος θέλει σεβασμό των διεθνών συνθηκών πρέπει να τις σέβεται ο ίδιος

Κουίκ: Όποιος θέλει σεβασμό των διεθνών συνθηκών πρέπει να τις σέβεται ο ίδιος

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για εκνευρισμό από την πλευρά της Τουρκίας λόγω της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος τον Απρίλιο και για σόου των Τούρκων στο Αιγαίο, έκανε λόγο σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΕΡΤ σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μιλώντας για την προκλητική στάση της Άγκυρας απέναντι στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, διεμήνυσε την ανυποχώρητη θέση της χώρας μας για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και τόνισε πως «τον εσωτερικό εκνευρισμό της η κυβέρνηση της Άγκυρας δεν θα τον μεταγγίσει στην Ελλάδα», χαρακτηρίζοντας εξαιρετική τη συνεργασία και τη χημεία ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. «Υπάρχει μια πλήρης ταύτιση απόψεων και θέσεων μεταξύ του τριγώνου πρωθυπουργού, υπουργού Εθνικής Άμυνας και υπουργού Εξωτερικών. Και μην προσπαθεί να νομίζει κανείς ότι αυτό το τρίγωνο μπορεί να έχει αλλοιωμένες γραμμές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες προκλητικές επιθέσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρατήρησε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος «δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να διαφυλάττει το σύνταγμα και να υπενθυμίζει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και τη Συνθήκη της Λωζάνης». Στην κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού των διεθνών συνθηκών, σημειώνοντας πως «όποιος θέλει σεβασμό των διεθνών συνθηκών πρέπει να τις σέβεται ο ίδιος».

Εκτίμησε επίσης ότι «οι Τούρκοι επιζητούν στο να τσιμπήσουμε εμείς στο Αιγαίο και να μπούμε σε κάποιο θερμό επεισόδιο». Σε αυτό το πλαίσιο, επέστησε την προσοχή στα ελληνικά ΜΜΕ «να μην τσιμπάνε», αλλά να είναι προσεκτικά σε ό,τι αναμεταδίδουν τα τουρκικά. «Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ή τουλάχιστον κάποια από αυτά είναι όργανα της κυβέρνησης της ‘Αγκυρας και παίζουν ένα παιχνίδι παραπληροφόρησης και προβοκάτσιας, όπως αυτό ότι έπεσε ελικόπτερο στο Ίμια. Όπου τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να το μεταδώσουν και τσίμπησαν δικά μας, ελληνικά ΜΜΕ και το αναμετέδωσαν. Αυτό υπερβαίνει τα όρια. Χρειάζεται προσοχή τι μεταδίδουμε όταν έχει προέλευση την Άγκυρα», συνέστησε.

Κάλεσε δε την αντιπολίτευση στο εσωτερικό της χώρας να συστρατευθεί με την κυβέρνηση «στο πόσο ψύχραιμα χειρίζεται την υπόθεση του Αιγαίου». Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, χαρακτηρίζοντας τον πολύ ψύχραιμο, καλό, νηφάλιο, σώφρονα, άγρυπνο, αλλά και στους αρχηγούς των τριών όπλων.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση