HomeHL-GreeceΜητσοτάκης: Ο Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι-Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι-Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Μην βασίζεστε σε μας να διασώσουμε την κυβέρνησή σας.

Η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές και η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει κατά των «υπερβολικών» δημοσιονομικών μέτρων που απαιτούν οι πιστωτές για το 2019 και 2020, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το τίμημα που δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει για την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης» είπε. «Ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται πως έχει σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία άρα είναι στο χέρι του να αποφέρει αποτελέσματα».

Η στάση του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με το Bloomberg, σημαίνει πως αν ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίσει ανταρσία από τους βουλευτές του, τότε δεν θα μπορέσει να βασιστεί σε μια «γραμμή ζωής» από την αντιπολίτευση, όπως έκανε όταν πέρασε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας τον Αύγουστο του 2015.

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να έχει μια καλύτερη κυβέρνηση που θα «αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι», σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο κ. Μητσοτάκης, που είχε εργαστεί στις Chase Investment Bank και McKinsey & Co προτού μπει στην πολιτική, προηγείται στις δημοσκοπήσεις σχεδόν από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος στις αρχές του προηγούμενου έτους. Σε πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται σε διψήφιο ποσοστό.

«Δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω ώστε να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές», είπε στη συνέντευξή του από τις Βρυξέλλες. «Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος πως αν γίνονταν τώρα, θα κερδίζαμε».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία θα φέρει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα αποφύγει να δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις, που θα στείλουν μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ανοικτή σε επενδύσεις.

Στο δημοσιονομικό «μέτωπο», το κόμμα του προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές πως χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αν και εξακολουθεί να υπάρχει «λίπος» στον δημόσιο τομέα, «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους» είπε.

«Ακόμα και αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται», δήλωσε στη συνέντευξή του στο Bloomberg. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις διότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο δεν πιστεύει».

Euro2day

Διαφήμιση
Διαφήμιση