HomeCity GuideΕαρινές πολιτιστικές βραδιές στα Σείσαρχα

Εαρινές πολιτιστικές βραδιές στα Σείσαρχα

Αρχής γενομένης με βραδιά – αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνεται από το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαρτίου έως και τις 20 Μαΐου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Παλαιό Δημοτικό σχολείο στα Σείσαρχα. Ο κύκλος των εκδηλώσεων έχει γενικό τίτλο «Εαρινές πολιτιστικές βραδιές στα Σείσαρχα».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Κινηματογραφική βραδιά για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τον άδικο χαμό του σπουδαίου σκηνοθέτη. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με το έργο του είναι μια καινοτομία μέσα στην ιστορία της κινηματογραφικής τέχνης. Για να τον ξαναθυμηθούμε θα προβάλουμε την τελευταία ολοκληρωμένη ταινία του, ‘’Η ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ’’ 2008 σενάριο, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Τονίνο Γκουέρα, φωτογραφία, Ανδρέας Σινάνος, μουσική Ελένη Καραίνδρου παίζουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούνο Γκάντζ, Ιρέν Ζακόμπ, Μισέλ Πικολί, σκηνοθεσία Θόδωρος Αγγελόπουλος, διάρκεια 125’

  • Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Λογοτεχνική βραδιά. Μια συνάντηση γνωριμίας με τον εξαίρετο Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιο Βισκαδουράκη. Θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη και ο συγγραφέας. Έργα του Βισκαδουράκη θα διαβάσουν η Ελένη Βακεθιανάκη, η Ελένη Νέστορα και ο Λευτέρης Χαρωνίτης.

  • Σάββατο 8 Απριλίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Βραδιά μαντινάδας. Ο Αριστείδης Χαιρέτης, ο αγαπημένος Γυαλάφτης είναι γνωστός μαντιναδολόγος με φιλοσοφική εμβάθυνση στο στίχο του. Αυτή τη βραδιά θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα το Γυαλάφτη που θαυμάζουμε και τιμούμε, μέσα από τα δικά του λόγια και τις δικές του εμπειρίες. Οι γιοι του Στέφανος με τη λύρα και Βασίλης με το λαούτο θα ντύσουν μουσικά ορισμένες μαντινάδες.

  • Σάββατο 29 Απριλίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Βραδιά ποίησης με τον Γιώργη Καράτζη. Έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές, τον Γιώργη Καράτζη φιλοξενούν οι Εαρινές Πολιτιστικές Βραδιές στα Σείσαρχα. Θα κουβεντιάσουμε για ποίηση, τραγούδια και μαντινάδες. Ο Καράτζης θα διαβάσει γνωστά και άγνωστα ποιήματα του ενώ ο Νικόλας Καράτζης θα παίξει και θα τραγουδήσουμε.

  • Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 8:00 μ.μ.

Βραδιά μουσικής – ποίησης – ζωγραφικής. Ο προικισμένος καλλιτέχνης Λουδοβίκος των Ανωγείων αυτοπαρουσιάζεται σε μια βραδιά με τίτλο ¨Ο Γιώργης είμαι. . . ¨. Θα μιλήσουμε για πράγματα που γνωρίζει ο Λουδοβίκος, μουσική, ποίηση, τραγούδι και ζωγραφική. Ανάλογα πως θα εξελιχθεί η βραδιά ίσως πούμε και κανένα τραγούδι.

  • Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 8:00 μ.μ.

Κινηματογραφική βραδιά για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Η τελευταία ταινία του Λευτέρη Χαρωνίτη, ‘’EL GRECO-ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ’’, που αναζητά την πορεία της ζωής, την πνευματική ωρίμανση και την δημιουργική εξέλειξη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου μέσα από τις προσωπογραφίες του. Έρευνα, κείμενα, σκηνοθεσία Λευτέρης Χα;ρωνίτης, αφήγηση, Αχιλλέας Κυριακίδης, Άννα Χατζηχρήστου, φωτογραφία, Κωστής Παπαναστασάτος, διεύθυνση παραγωγής, Κάτια Καππάτου, καλλιτεχνική επιμέλεια-μοντάζ, Μιχάλης Γαλανάκης, μουσική, ORLANDO DI LASSUS, DIEGO ORTIZ, FRANKISKOS LEONTARITIS, PALESTRINA, διάρκεια 83’.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση