Μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου της Κρήτης που έχει γίνει μέχρι σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στην Αθήνα. Με τα προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τον Πειραιά αναχώρησαν απόψε από το λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και της Σούδας περισσότεροι από 1500 αγρότες από όλη την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό των αγροτών του νησιού και στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν αγρότες και από άλλες περιοχές της χώρας.

Από νωρίς το απόγευμα, όπως έγραψε το cretapost, αγρότες από διάφορες περιοχές της Κρήτης άρχισαν να συγκεντρώνονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων, όπως είχε προαποφασιστεί προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα για την κινητοποίηση που χαρακτηρίστηκε ως «αγροτική απόβαση».

Από το Ηράκλειο αναχώρησαν περίπου 1500 αγρότες και άλλοι 200 από το λιμάνι της Σούδας, αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν ένα από τα δυναμικότερα συλλαλητήρια που έχει πραγματοποιηθεί. Το πρωί, αμέσως μετά την άφιξή τους στον Πειραιά, οι αγρότες θα κατευθυνθούν στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα, που αποτελεί και το σημείο προσυγκέντρωσης. Εκεί πλέον, στη διάρκεια συνέλευσης θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για μια σειρά ασφαλιστικών, φορολογικών και οικονομικών αιτημάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση