HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Η εθνική οπισθοχώρηση είναι διαρκής και ασταμάτητη»

Αυγενάκης: «Η εθνική οπισθοχώρηση είναι διαρκής και ασταμάτητη»

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό στο επίκεντρο της ομιλίας του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με θέμα «Ελλάδα – Τουρκία: προκλήσεις και προοπτικές» παρευρέθηκε, σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης, στην ομιλία  του αναφέρθηκε στην ανάγκη απρόσκοπτης εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και στην υποχρέωση της Κυβέρνησης να προασπίσει με νηφαλιότητα, συνέπεια και διπλωματικά μέσα τις τουρκικές προκλήσεις.

Βασικά σημεία ομιλίας:

  • «Η Τουρκία εμφανίζει μια κλιμάκωση της επιθετικής της στάσης. Και η ιστορία έχει αποδείξει ότι, κάθε φορά που η Τουρκία διερχόταν κρίση, κάποιοι από το βαθύ κράτος ανέσυραν σενάρια αποσταθεροποίησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με σκοπό αυτά να χρησιμοποιηθούν για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς.
  • Η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία, δυναμική παρουσία, συνεχή και συνεπή πολιτική, επιχειρήματα και στοιχεία και διπλωματικά μέσα την επιθετικότητα αυτή.
  • Οι κκ. Κοτζιάς και Καμμένος αναπτύσσουν έναν εθνικολαϊκισμό, που οδηγεί τη χώρα μας στο τρίπτυχο: οικονομική καταστροφή, θεσμική εκτροπή, εθνική ταπείνωση.
  • Αυτή η εθνικολαϊστική κυβέρνηση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, αφού αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα και ψευτο-παλικαρισμούς τα εθνικά μας θέματα. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα, η «διαρροή» του Υπ. Εθνικής Άμυνας για επικείμενο θερμό επεισόδιο από την Τουρκία στις αρχές του καλοκαιριού στην Κύπρο. Τέτοιες διαρροές και τακτικές, μόνο ζημιά προκαλούν στην εξωτερική και αμυντική μας πολιτική.
  • Είναι απαραίτητο να εστιάζουμε και να «επενδύουμε» στις μεταπολιτευτικές σταθερές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας. Υπάρχει ένα πολύτιμο μεταπολιτευτικό κεκτημένο, το οποίο διαμόρφωσε με τις στρατηγικές του επιλογές ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής στηριζόμενος στο δόγμα «Ανήκομεν εις τη Δύση».
  • Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού, οι συγκρούσεις, η ανασφάλεια και η ρευστότητα στη γειτονιά μας δημιουργούν την ανάγκη επανεξέτασης και αναπροσαρμογής των σταθερών αυτών. Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση.
  • Η Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις σταθερές αυτές της εξωτερικής πολιτικής, να τις προσαρμόσει στα νέα δεδομένα και να τις υποστηρίξει προασπίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα και την ιστορική μνήμη.
  • Η κυβέρνηση οφείλει με επιχειρήματα και διπλωματικά μέσα να απαιτήσει από την Τουρκία την τήρηση και το σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου.
  • Υποχρέωση της Κυβέρνησης να διαχειριστεί με τρόπο ανθρώπινο και αποτελεσματικό το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και να ζητήσει την απρόσκοπτη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας».
Διαφήμιση
Διαφήμιση