HomeHL-GreeceΔεν πληρώνουν τα δάνεια τους 25 πρώην βουλευτές

Δεν πληρώνουν τα δάνεια τους 25 πρώην βουλευτές

Εχουν ένα μήνα προθεσμία να τα τακτοποιήσουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εφορία αποστέλλονται τα δάνεια συνολικού ύψους 180.000 ευρώ που έχουν πάρει από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης της Βουλής 25 πρώην βουλευτές και δεν εξυπηρετούνται, είτε από προφανή αδυναμία είτε από αντίληψη.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι είναι σε συνεννόηση μαζί τους και έχουν ένα μήνα προθεσμία για να τα τακτοποιήσουν διαφορετικά θα σταλούν στις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται προκειμένου να ρυθμιστεί το χρέος τους.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Βούτσης, διευκρίνισε ότι το συνολικό ποσό των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε νυν και πρώην βουλευτές είναι ύψους περίπου 700.000 ευρώ και αποπληρώνονται κανονικά από όλους, με εξαίρεση τους 25 πρώην βουλευτές.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης «ο βουλευτής δεν παίρνει δάνειο από το κράτος αλλά από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης, για τον οποίο κάθε μήνα υπάρχει παρακράτηση βουλευτικής αποζημίωσης από τους εν ενεργεία βουλευτές, και το αποπληρώνει με κρατήσεις 300-400 ευρώ σε λιγότερο από μια κοινοβουλευτική θητεία.

«Αν γίνουν εκλογές, τότε περνούν στο καθεστώς των πρώην βουλευτών, οι οποίοι επίσης σε μηνιαία βάση κάνουν ρύθμιση και αποπληρώνουν», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής και προσέθεσε: «Είναι απολύτως ελεγχόμενη υπόθεση. Δεν έχει να κάνει με το ότι οι βουλευτές παίρνουν δάνεια, ενώ ο λαός δεν παίρνει. Δεν είναι ούτε βοηθήματα, ούτε επιδόματα, ούτε ενισχύσεις αλλά δάνεια, όπως αποφάσισε η Βουλή, για να αποπληρώνονται».

«Οι άνθρωποι που έκαναν τη διαρροή δεν καταλαβαίνουν. Σας το λέω ευθέως. Δεν γουστάρουμε τα ‘απολιτίκ’ ένστικτα του κόσμου να ενεργοποιούνται με λάθος τρόπους», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση