HomeΣΠΟΡΚισσαμικός Λαμία 1-2

Κισσαμικός Λαμία 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρασε και από τα Χανιά κερδίζοντας 2-1 τον Κισσαμικό και έπιασε ξανά στην κορυφή τον Απόλλωνα Σμύρνης

Τρένο για την άνοδο… Ακάθεκτη συνεχίζει η Λαμία, η οποία πέρασε και από τα Χανιά κερδίζοντας με 2-1 τον Κισσαμικό.

Όλη τη βδομάδα οι Φθιώτες τόνιζαν στα αποδυτήρια πως αυτό είναι από τα δυσκολότερα ματς που θα δώσουν στο δεύτερο γύρο, κάτι που επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο, το τρίποντο ήρθε και αυτό είναι που μετράει.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, αλλά εκείνη είχε τις λύσεις με αποτέλεσμα να πιάσει στην κορυφή τον Απόλλωνα Σμύρνης και να διατηρήσει στο +8 από τον Άρη.

Καθοριστική η αλλαγή του Ματσούκα, ο οποίος πέτυχε το γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους. Το άλλο είχε μπει από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Βασιλόγιαννη, ενώ για τους γηπεδούχους πολύ κινητικός ήταν ο Μάντζης.

Για τους γηπεδούχους αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στη σειρά και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία, μόλις στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας όμως και ματς λιγότερο, αυτό της Τετάρτης (8/3) με τα Τρίκαλα.

Παιχνίδι κέντρου είχαμε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Λαμία κατά κύριο λόγο να κυκλοφορεί την μπάλα και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους. Αυτό, όμως, δεν ήταν εύκολο κόντρα στον Κισσαμικό, ο οποίος έκλεινε καλά τους χώρους.

Χαρακτηριστικό της εικόνας της αναμέτρησης ήταν ότι η πρώτη τελική έγινε στο 20′ με το σουτ του Τζόκιτς να είναι άστοχο. Ωστόσο, επτά λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Παντελάκη να ανατρέπει τον Βασιλόγιαννη. Ο τελευταίος ανέλαβε και την εκτέλεση και έκανε στο 28′ το 0-1.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε και η Λαμία άρχισε να δίνει μέτρα στους Κρητικούς προκειμένου να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και να πάει στην ανάπαυλα χωρίς προβλήματα. Έτσι κι έγινε με τις φάσεις να είναι μόλις δύο έως το 45′. Η μία για τους Φθιώτες με σουτ του Παπαργυρίου και η άλλη με τον Ενγκουέμ.

Σε αντίθεση με ό,τι είχε προηγηθεί το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά με τον Κισσαμικό να ισοφαρίζει μόλις στο 48′ με σουτ του Μάντζη εντός περιοχής. Έτσι το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον.

Ο Μπάμπης Τεννές ανακάτεψε την τράπουλα και προσπάθησε με τους Χριστοφιλέα και Ματσούκα να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να βρει λύσεις. Η Λαμία πίεζε, αλλά δυσκολευόταν να βγάλει φάσεις με εξαίρεση ένα σουτ του Βασιλόγιαννη στο 63′.

Ο επιμένων νικά συνήθως και αυτό έγινε και με τη Λαμία τελικά. Η τελευταία πίεσε όσο μπορούσε και στο 74′ πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Ματσούκα, ο οποίος έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 79′, ενώ αμέσως πριν ο Μάντζης είχε προσπαθήσει να ισοφαρίσει.

Στο 80′ ο Ρότσα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και έτσι για τα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο.Ο Κισσαμικός προσπάθησε να απειλήσει, αλλά είχε μόλις μία καλή στιγμή με τον Μαρτίνεθ.

Η Λαμία γύρισε πίσω, ο Τεννές έβαλε και τον Αυγενικού για να έχει έναν ακόμη χαφ και τελικά η ομάδα του κράτησε το πολύτιμο τρίποντο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιωάννης Μουρτζάκης (Ηρακλείου), βοηθοί του οι Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου) και Γιώργος Κρετσίμος (Δυτικής Αττικής), ενώ τέταρτος ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου).

Κίτρινες: 27′ Παντελάκης, 43′ Ενγκουέμ – 29′ Ρότσα, 80′ Τζόκιτς, 90+2 Πίτκας

Κόκκινη: 80′ Ρότσα

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος (70′ Μαρτίνεθ), Παντελάκης (40′ λ. τρ. Μπουγαΐδης), Γιαλούσης, Κουρέλλας, Ψιάνος, Ενγκουέμ, Γκούμας, Ποκόνγκ (12′ λ. τρ. Μάντζης), Νικόλτσης, Στογιάνοφ.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος (53′ Χριστοφιλέας), Αναστασιάδης, Παπαργυρίου, Κοτσώνης, Μπλάζιτς, Βασιλόγιαννης, Τζόκιτς, Ρότσα, Βάντερσον (66′ Ματσούκας), Ντουρμισάι (86′ Αυγενικού).

Διαφήμιση
Διαφήμιση