HomeHL-9Όλα ανοικτά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Όλα ανοικτά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Ακόμα δεν υπάρχει σύγκλιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν δανειστές και οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Κατά τη σημερινή συνάντηση, αυτό που προέκυψε είναι ότι όλα τα ζητήματα είναι ανοικτά πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και ότι, για την ώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σημείο σύγκλισης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, λένε «όχι» στα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση και η τελευταία λέει «όχι» στα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ που ζητούν οι συνομιλητές τους.

Το μεγαλύτερο αγκάθι φαίνεται πως είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2018, ενώ διαφορές υπάρχουν τόσο για το ύψος της περικοπής του αφορολόγητου και για τις συντάξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να συγκροτηθεί μια επιτροπή εργασίας, που θα εξετάσει τα ζητήματα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα ξανασυναντηθούν οι εκπρόσωποι των δανειστών και το οικονομικό επιτελείο. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ελάχιστοι είναι εκείνοι που αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει μια τεχνική συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup της 20ής Μαρτίου.

Enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση