HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡοντ Στιούαρτ: Συγγνώμη για το βίντεο με την… εκτέλεση στην έρημο

Ροντ Στιούαρτ: Συγγνώμη για το βίντεο με την… εκτέλεση στην έρημο

Θύμισε τις εκτελέσεις της ISIS

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βρετανός ρόκερ Ροντ Στιούαρτ ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή, επειδή εμφανίστηκε σε βίντεο κλιπ να αναπαριστά εκτέλεση στην έρημο, όπως τη διαπράττουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με τους επικριτές του να τού καταλογίζουν ότι δεν σεβάστηκε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο 72χρονος Στιούαρτ εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της συζύγου του στο Instagram να τραβάει με το δάκτυλό του γραμμή από τη μία πλευρά στην άλλη στο λαιμό άνδρα, ο οποίος έχει πέσει στα γόνατά του μπροστά από εκείνον.

Το βίντεο γυρίστηκε ενόψει της συναυλίας που έδωσε στο Αμπου Ντάμπι.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το κλιπάκι θυμίζει τα προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, στα οποία καταγράφονται αποκεφαλισμοί ομήρων δυτικών χωρών.

Ο καλλιτέχνης ζήτησε συγγνώμη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ενέργειές του παρερμηνεύτηκαν και ότι ο ίδιος αναπαρήγαγε φανταστικές σκηνές από δημοφιλή τηλεοπτικά σόου, όπως το «Game of Thrones».

«Όπως έγινε κατανοητό (η αναπαράσταση αυτή) παρερμηνεύτηκε και στέλνω τη βαθύτερη συγγνώμη μου σε όσους προσβλήθηκαν» τονίζεται στην ανακοίνωση.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση