HomeΕΛΛΑΔΑΟ Γρηγοράκος καταγγέλλει ότι η θητεία του γγ Εσωτερικών ανανεώθηκε παρατύπως

Ο Γρηγοράκος καταγγέλλει ότι η θητεία του γγ Εσωτερικών ανανεώθηκε παρατύπως

Τι υποστηρίζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον Κώστα Πουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραβίαση του πρόσφατου νόμου για το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να «τακτοποιηθούν» γενικοί γραμματείς που ήδη είχαν τοποθετηθεί σε μια σειρά υπουργείων καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στις 9/2/2017 δημοσιεύτηκε απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η θητεία του γγ Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη για 2 έτη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο βουλευτής, ο νόμος «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια- αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις» που έφερε και ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση ορίζει πως «οι κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος υπηρετούντες Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, προϊστάμενοι Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους μέχρι την παύση τους με απόφαση του Πρωθυπουργού, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί μέχρι τις 31.12.2017 για τους Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων και τους Αναπληρωτές Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων».

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Γρηγοράκος ζητά εξηγήσεις για το γεγονός, ότι ενώ βάση νόμου η θητεία του κ. Πουλάκη θα έπρεπε να ανανεωθεί εως το τέλος του τρέχοντος έτους, αυτή παρατάθηκε εως το 2019.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση