HomeHL-9Ανάστατη η τοπική κοινωνία της Μιαμού…λόγω πυρηνελαιουργείου

Ανάστατη η τοπική κοινωνία της Μιαμού…λόγω πυρηνελαιουργείου

Στην Περιφέρεια Κρήτης κάτοικοι της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι της Μιαμού, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση τους σχετικά με τη λειτουργία πυρηνελαιουργείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυπίδη Κουκιαδάκη, αλλά και άλλους φορείς, εκφράζοντας τους τις αντιρρήσεις τους σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου.

Οι ίδιοι παρουσίασαν επίσης τις επιπτώσεις, που θα έχει η λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στην περιοχήσε επίπεδο περιβαλλοντικής καταστροφής μια και έχει χαρακτηριστεί “natura”.

Οι κάτοικοι ζήτησαν την ανάκληση της άδειας για τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου, επισημαίνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε το σχέδιο αυτό τελικά να μην υλοποιηθεί.

 

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:

«Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Αστερουσίων  με επικεφαλής το Δήμαρχο Γόρτυνας, αλλά και εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων.

Το αίτημα των κατοίκων ήταν η ανάκληση της αδειοδότησης για λειτουργία πυρηνελαιουργείου στη θέση Πλαθειά Άμμος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μιαμούς, του Δήμου Γόρτυνας, ενώ παρόντες στη συζήτηση ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, Νίκος Καλογερής, Θεανώ Βρέντζου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έφη Κουτεντάκη, Λάμπρος Καμπουράκης, Αριστείδης Παπαδάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Στο διάλογο που αναπτύχθηκε έγινε αντιληπτό από όλους ότι τα στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους που υπέγραψαν την τελική αδειοδότηση, έπραξαν σύμφωνα με το νόμο, αξιολογώντας τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους καθώς και τη θετική άποψη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για τις επιπτώσεις στην προστατευόμενη περιοχή από την λειτουργία της μονάδας.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, «έχοντας νέα δεδομένα στη διάθεσή μας, και συγκεκριμένα τις μεταγενέστερες απόψεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που αναιρεί την αρχική του θέση και το έγγραφο της Αρχαιολογίας που ζητά προσωρινή παύση οικοδομικών εργασιών, δεσμευόμαστε ότι εντός 10 ημερών με τη βοήθεια των υπηρεσιών μας θα επανεξετάσουμε το όλο θέμα με προσήλωση στην νομιμότητα και γνώμονα  το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση