HomeΕΛΛΑΔΑΛεβέντης: Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των σκληρών μέτρων

Λεβέντης: Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των σκληρών μέτρων

«Προβλέπω διπλές εκλογές και η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση με την Φώφη Γεννηματά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή. Θα στηρίξω μέτρα μόνο εάν γίνουν δεκτά τα 9 σημεία του κόμματός μου. Θέλω χτυπηθούν οι παθογένειες, να γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ» δήλωσε, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της ΕΚ εκτίμησε ότι «οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, το φορτίο που θα σηκώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από τα σκληρά μέτρα θα οδηγήσει την χώρα σε κάλπες». Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προβλέπω επίσης, διπλές εκλογές, η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση με την Φ. Γεννηματά, αφού ψήφισε την ενισχυμένη αναλογική και έδωσε μπόνους 50 εδρών στον Μητσοτάκη, αλλά και αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει πάνω από 153 βουλευτές και δεν θα μπορεί να αντέξει περισσότερο από 6 μήνες.

Έτσι, στις εκλογές που θα ακολουθήσουν θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση με καθυστέρηση 3 ετών, μεγαλώνοντας η «μαύρη» τρύπα και η Ελλάδα θα κλαίει που χάθηκε μία 3ετία. Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και κυβέρνηση 240 βουλευτών που σημαίνει πολιτική σταθερότητα και όχι «ψευτο-συναινέσεις». Τότε και μόνο τότε θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα και θα ανακάμψει η οικονομία μας».

Για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο πρόεδρος της ΕΚ υποστήριξε ότι «όλες οι απεργίες στρέφονται κατά του συνόλου της κοινωνίας. Όλες οι απεργίες και οι αγρότες όταν ήταν στους δρόμους εγώ είπα να αποσυρθούν, να μην κλείνουν τους δρόμους. Δεν είναι σαν το ΚΚΕ, την Χρυσή Αυγή που επιδιώκουν τη διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης και μέσω αυτού του τρόπου άνοδο τους. Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο. Μόνο που αυτό προϋποθέτει να έχει και η εξουσία ευήκοα ώτα, δηλαδή για να μη γίνονται απεργίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικοί φορείς και η φωνή των συνδικαλιστών, γιατί όταν είναι κουφή η εξουσία σύρονται σε τέτοια μέτρα απελπισίας και στρέφονται κατά των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων οι διάφοροι κλάδοι».

Για το ασφαλιστικό ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του. «Να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων, να συγχωνευτούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις σε μία, με ανώτερο πλαφόν τα 1500 ευρώ. Να εντοπιστούν οι αργόμισθοί και να φύγει το νεκρό φορτίο από το δημόσιο τομέα». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «παρότι γνωρίζω ότι χάνω ψήφους, λέγοντας να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων και για τους υπόλοιπου να υπάρχει πλαφόν 1500 ευρώ, πρέπει να λέμε την αλήθεια στον λαό. Να του πούμε δηλαδή ότι εάν δεν παρέμβουμε στον ασφαλιστικό σε λίγους μήνες δεν θα παίρνει κανένας σύνταξη».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΕΚ είπε: «Ο Μεϊμαράκης εκφράζει την πτέρυγα Καραμανλή που οι Καραμανλήδες βοηθήσανε να μην είναι ο Τζιτζικώστας αρχηγός και να είναι ο Μητσοτάκης. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι σε απόλυτη πλάνη. Δηλαδή ζητάει εκλογές, αυτό είναι δικαίωμά της, γιατί πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την χώρα. Από εκεί και μετά ενώ γνωρίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα και αυτή να έρθει τα ίδια θα λάβει. Η απατεωνιά των πολιτικών είναι ότι λένε ότι έχουν απόψεις ενώ δεν έχουν, αυτό κρατάει εκατό χρόνια. Σε όλα τα κόμματα… Ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν δε ψηφίζω τίποτα. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν οι πιο μετριοπαθείς και οι πιο ακραίοι».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση