HomeHL-WorldΠροκαλεί ο Κόρβιν: Και βέβαια οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο!

Προκαλεί ο Κόρβιν: Και βέβαια οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο!

«Ξαναχτύπησε» ο Πολωνός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ξαναχτύπησε» στο Ευρωκοινοβούλιο ο ακροδεξιός Πολωνός Γιάνους Κόρβιν-Μίκε, γνωστός για τις ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις του. Αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρό του τις γυναίκες, που όπως είπε, πολύ σωστά «πληρώνονται λιγότερο» σε σχέση με τους άντρες.

«Και φυσικά οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα σε σχέση με τους άντρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες και πρέπει να κερδίζουν λιγότερα! Αυτό είναι όλο», είπε ο Κόρβιν κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου συμμετείχε.

Η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Ιράτχ Γκαρθία Πέρεθ, μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ανέλαβε να του απαντήσει και είπε θυμωμένη: «Κοιτάξτε, σύμφωνα με την θεωρία σας, εγώ δεν θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να είμαι εδώ, μέλος αυτού του κοινοβουλίου. Και το ξέρω ότι σας πονάει και σας ανησυχεί, αλλά σήμερα οι γυναίκες μπορούν να είναι μέλη αυτής της Βουλής και να εκπροσωπούν τους ευρωπαίους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα που έχετε κι εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες από άντρες σαν κι εσάς».

Την ίδια ώρα ο Κόρβιν, φορώντας το γνωστό παπιγιόν του, την κοιτούσε ατάραχος και της χαμογελούσε ειρωνικά.

Ο Πολωνός παλαιότερα είχε ζητήσει να επιβληθεί στην Ελλάδα τύπου Πινοσέτ έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για αντισημιτικά σχόλια σε εφημερίδα που εξέδιδε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Φοράει πάντα παπιγιόν και είναι ιδρυτής του «KNP» στην Πολωνία, του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της «Νέας Δεξιάς» από τις 25 Μαρτίου του 2011. Επιπλέον, ο  73χρονος Κόρβιν είναι ένθερμος υποστηρικτής του ισχυρού άντρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν και δηλώνει χωρίς αναστολές ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερα όντα από τους άντρες. Επίσης , δεν κρύβει το μίσος του για τους ομοφυλόφιλους και τους ανάπηρους. Εχει χαρακτηρίσει τη φορολογική πολιτική του Χίτλερ καλύτερη από αυτή που εφαρμόζει σήμερα η Ε.Ε.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση