HomeΕΛΛΑΔΑΕυθεία κριτική Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Ν.Δ. για την αξιολόγηση

Ευθεία κριτική Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Ν.Δ. για την αξιολόγηση

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευθεία κριτική στη «σκληρή γραμμή» της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και της γραμμής του κ. Κυρ. Μητσοτάκη για μηδενική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο τέως Πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Μεϊμαράκης, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Τα εκ του ασφαλούς “δεν ψηφίζω” είναι τσάμπα μαγκιές» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, ερωτηθείς για την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς και στον απόηχο πρωϊνών δηλώσεων του κ. Μ. Βορίδη ότι, κατά την άποψή του, το κόμμα της Ν.Δ. δεν θα έπρεπε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015.

«Εγώ ήμουν και παραμένω υπέρ της πολιτικής συνεννόησης. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία τέσσερα βασικά πράγματα που αφορούν στην κρίση. Την ίδια πολιτική εφαρμόζουμε κι εμείς κι ο ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια θα χρειαστεί να συνεχίσουμε εάν εκλεγούμε κυβέρνηση», προσέθεσε σε άλλο σημείο της συζήτησης ο κ. Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την άποψη ότι η Ν.Δ. δεν θα πρέπει να αρνείται ή να επιδιώκει τη συναπόφαση σε πτυχές της οικονομικής πολιτικής. Ο κ. Μεϊμαράκης επεφύλαξε, τέλος, και μία άκρως υπαινικτική αναφορά έναντι της γραμμής της Ν.Δ. αλλά και μίας ομάδας «σκληρών στελεχών» που τάσσονται υπέρ της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Σημείωσε πως το καλοκαίρι του 2015 όταν επί δικής του προεδρίας το κόμμα ψήφισε το τρίτο Μνημόνιο, εισηγητής της ΝΔ ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο σημερινός αρχηγός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες, Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Αντ1 ξεκαθάρισε ότι δυνατότητα συνεννόησης δεν υπάρχει –«ο κ. Τσίπρας τορπίλισε την όποια δυνατότητα, επενδύει συνειδητά στον διχαστικό λόγο και στις προσωπικές επιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά–, ούτε όμως και το πεδίο για μια «ειλικρινή» συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν επιδιώκει προεκλογικές, αλλά μετεκλογικές συνεργασίες, καθώς και ότι θα απευθύνει κάλεσμα σε ανθρώπους εκτός πολιτικής να συμβάλουν στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης. Σε αυτή την προσπάθεια, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά. Τουλάχιστον, όχι «με την παρούσα δομή και πολιτική».
kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση