HomeHL-GreeceΤην απέλαση και όχι την έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών ζητά η Αγκυρα

Την απέλαση και όχι την έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών ζητά η Αγκυρα

Μέσω διπλωματικής οδού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφορετική οδό φαίνεται πως επιθυμούν να ακολουθήσουν οι τουρκικές αρχές στην περίπτωση των δύο Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται παρανόμως στην Ελλάδα από τις 20 Φεβρουαρίου, αφού φαίνεται πως ζητούν την απέλασή τους.

Στην περίπτωση των 8 είχε ζητηθεί η έκδοσή τους, ενώ για τη περίπτωση των δύο κομάντος, σύμφωνα με τον 9,84, φαίνεται πως υπεβλήθη αίτημα δια της διπλωματικής οδού από την τουρκική πρεσβεία προς το υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του το διαβίβασε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στο εν λόγω έγγραφο με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου διατυπώνεται αίτημα της απέλασης των δύο Τούρκων στρατιωτικών.

Οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί εισήλθαν στη χώρα μέσω της ελληνοτουρκικών συνόρων και παρουσιάστηκαν συνοδεία δικηγόρου τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ τέλος υπέβαλαν αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση