HomeHL-9Στην τελική ευθεία το νέο κτίριο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

Στην τελική ευθεία το νέο κτίριο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

Έργο προυπολογισμού 4.500.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης στο Μαλεβίζι, η κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 € περίπου, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης, με τον διαγωνισμό δημοπράτησής του να πραγματοποιείται στις 28 Μαρτίου 2017.

dinotiko

Το νέο, τριώροφο δημοτικό σχολείο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών, θα περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο που καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες (που σήμερα καλύπτονται σε δυο διαφορετικά κτίρια) και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Η ανέγερσή του θα γίνει σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για ένα ακόμα εξαιρετικά σημαντικό έργο στο Γάζι. Μετά το Βιοκλιματικό Λύκειο Γαζίου, το πρώην αθλητικό σχολείο που επαναλειτουργήσαμε, τις προσθήκες αρκετών αιθουσών, τα νέα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, κλπ, έρχεται πιο κοντά η στιγμή που η πόλη του Γαζίου θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο και θα λύσει το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ένα σχολείο που θα το χαίρονται οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη βοήθεια και καθοριστική του συμμετοχή και σε αυτό το έργο, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης.

Να ευχαριστήσω επίσης όλα τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας, αιρετά και υπηρεσιακά, τους Αντιδημάρχους, Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Σαλούστρο και Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Χ. Κουτσογιάννη, την αρχιτέκτονα μηχανικό Έρρ. Ζαχαριαδάκη η οποία εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη, καθώς και τον πολιτικό μηχανικό Γ. Σαλούστρο ο οποίος αφιλοκερδώς εκπόνησε την στατική μελέτη του κτιρίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση