HomeHL-CultureΤα πουλιά που ζουν διαρκώς στον αέρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τα πουλιά που ζουν διαρκώς στον αέρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Σάββατα με τους επιστήμονες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόσο καιρό μπορεί, άραγε, μια σταχτάρα να πετάει στον αέρα; Γιατί τα χελιδόνια έχουν μακριές φτερούγες και ουρές; Τι τρώνε στον αέρα τα μικρά πουλιά; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και πολλά άλλα θα δοθούν το ερχόμενο Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Σάββατα με τους επιστήμονες».

poulia

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 -12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Τα πουλιά που ζουν διαρκώς στον αέρα. Χελιδόνια, σταχτάρες κι άλλα παράξενα», με το Μιχάλη Δρετάκη, M.Sc. Βιολόγο-Ορνιθολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00 – 14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα».  Μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα χελιδόνια από τα νεροχελίδονα και τα άλλα είδη πουλιών με βάση το πού ζουν αλλά και με βάση το ράμφος, τα πόδια, τα χρώματά τους και το είδος της φωλιάς τους. Η εξάσκηση των μικρότερων παιδιών στην αναγνώριση των πουλιών θα γίνει με τη δημιουργία ενός ειδικού πάζλ (για όλες τις ηλικίες).

12:00 – 14:00 «Τα χελιδόνια ψάχνουν τη φωλιά τους». Μέσα από ένα ομαδικό παιχνίδι, γνωρίζουμε καλύτερα τα χελιδόνια και ανακαλύπτουμε τη φωλιά που ταιριάζει στο καθένα. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 12 ετών).

12:00 – 14:00 «Φτιάχνουμε χελιδονοφωλιές». Ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να φτιάξετε τη δική σας χελιδονοφωλιά που θα μπορεί να φιλοξενήσει μια ολόκληρη οικογένεια χελιδονιών στο μπαλκόνι ή την αυλή σας! Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για όλες τις ηλικίες).

12:00 – 14:00 «Χελιδονίσματα». Ας καλωσορίσουμε τα  χελιδόνια και τις σταχτάρες με πρωτότυπες κατασκευές (για όλες τις ηλικίες).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι γονείς ή κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γενική είσοδος 6€

Είσοδος δωρεάν για:

–  Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

–  Παιδιά κάτω των 4 ετών

–  ΑμεΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση