HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζουν τον αγώνα τους για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

Συνεχίζουν τον αγώνα τους για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες όλων των εργαζομένων τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 23/2/17, αποφάσισε να εντείνει την προσπάθεια για την οργάνωση των εργαζομένων μπροστά στις νέες αντεργατικές εξελίξεις μετά το Γιούρογκρουπ στις 20/2 και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον χώρο της Υγείας. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους «θεσμούς» συμφώνησαν σε ομοβροντία αντιλαϊκών μέτρων για μετά το 2018 συν όλα αυτά που περιλαμβάνονται στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτά είναι: •Σκληρά και επώδυνα μέτρα στο Φορολογικό με τη μείωση του αφορολόγητου έως και τις 5.000 ευρώ και την αύξηση των έμμεσων φόρων.

•Στα Εργασιακά με την παραπέρα υπονόμευση των ΣΣΕ, το χτύπημα ακόμα παραπέρα των κλαδικών μισθών και τη νέα μείωση του κατώτερου μισθού.

•Στο Ασφαλιστικό με νέα μείωση συντάξεων και παροχών, με αύξηση των βαρών του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων αφού προωθείται η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, με την διατήρηση του περιβόητου κόφτη και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μετά το 2018. •Μέτρα που υπηρετούν τη διασφάλιση των ματωμένων πλεονασμάτων στο διηνεκές με μόνιμα υποζύγια τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου που θα συνεχίσουν να πληρώνουν βαρύ λογαριασμό.

•Τέλος, στο στόχαστρο παραμένει η διαμόρφωση ενός νέου και πιο αντιδραστικού συνδικαλιστικού νόμου που θα βάζει πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων. Για τον χώρο της Υγείας είναι στα σκαριά νέες ανατροπές σε βάρος των δικαιωμάτων των υγειονομικών και των ασθενών. Νέες αντιδραστικές αλλαγές στους οργανισμούς των νοσοκομείων, στην ιατρική εκπαίδευση, επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, νέο χτύπημα στο ωράριο των γιατρών κ.α.. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό… Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας συνέβαλε να αποκαλυφθεί στις λαϊκές οικογένειες η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και στη παροχή των υγειονομικών παροχών παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων για νέες θυσίες και χαμηλές απαιτήσεις. Τώρα χρειάζεται αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί με όλες τις μορφές.

Στα πλαίσια της απάντησης που πρέπει να δοθεί, η διοίκηση του σωματείου θα πραγματοποιήσει τις εξής συσκέψεις – παρεμβάσεις – εκδηλώσεις:

→ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/03: Σύσκεψη με εργαζομένους που δουλεύουν με μπλοκάκι οι οποίοι είναι απλήρωτοι στις 16:00 στο γραφείο του σωματείου.

→ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/03: Ενημερωτική συνάντηση με τους εργαζομένους από την κοινωφελή εργασία με θέμα «Μάθε τα δικαιώματα σου – Οργανώσου στο σωματείο» στις 14:30 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. → ΤΕΤΑΡΤΗ 8/03: Εκδήλωση για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με θέμα «Παλεύουμε για σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα» στις 13:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

→ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/03: Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με στάση εργασίας (08:00 πμ – 10:00 πμ) ενόψει της απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ στις 15/03 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

→ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/03: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία Υγειονομικών και συγκέντρωση στην Αθήνα.

Η διοίκηση του σωματείου καλεί όσους συναδέλφους επιθυμούν να πάρουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα να το δηλώσουν ως την Πέμπτη 9/03 στο γραφείο του σωματείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Διεκδικούμε άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

• Κανείς εργολαβικός εργαζόμενος να μην απολυθεί, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

• Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Φαρμάκου”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση