HomeHL-MarketZARO’S: Ως το «καλύτερο εμφιαλωμένο νερό του κόσμου» βραβεύτηκε το νερό του Ψηλορείτη

ZARO’S: Ως το «καλύτερο εμφιαλωμένο νερό του κόσμου» βραβεύτηκε το νερό του Ψηλορείτη

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εμφιαλωμένο Νερό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως το «καλύτερο εμφιαλωμένο νερό του κόσμου» βραβεύτηκε το νερό του Ψηλορείτη ZARO’S: Χρυσό βραβείο στα λεγόμενα Όσκαρ του Νερού – Έλαβε την πρώτη θέση μπροστά από το νερό των καταρρακτών του Μίσιγκαν και το νορβηγικό νερό που κοστίζει 100 ευρώ.

berkeley-springs

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εμφιαλωμένο Νερό» απέσπασε το Εμφιαλωμένο Φυσικό Μεταλλικό νερό ZARO’S, στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting, του παλαιότερου και μεγαλύτερου διαγωνισμού γευσιγνωσίας νερού στον κόσμο. Η απονομή των βραβείων, που θεωρούνται από τους ειδικούς τα «Όσκαρ Νερού», πραγματοποιήθηκε στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 600 νερά από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση και υφή.

limni-votomos-zarou

Η διαδικασία της αξιολόγησης διήρκησε δύο ημέρες και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές για κάθε νερό.

Επισημαίνεται ότι τη δεύτερη θέση, πίσω από το ZARO’S, κατέλαβε το νερό Artesia από τους περίφημους καταρράκτες Crystal τoυ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και την τρίτη θέση το επονομαζόμενο και ως «νερό των 100 ευρώ», το νορβηγικό Svalbaroi Polar Iceberg Water.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη διάκριση για το ZARO’S, αφού την περσινή χρονιά κατάφερε να λάβει την κορυφαία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi» που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών. Οι συνεχείς διακρίσεις επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή πορεία του ZARO’S αφού κατά την περσινή χρονιά, εκτός από τη σημαντική ενίσχυση του μεριδίου του στην ελληνική αγορά, υπήρξε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις με ενδεικτική την αύξηση-ρεκόρ 128% στις εξαγωγές.

6-x05-lt-zaros

Σχετικά με το ZARO’S: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ZARO’S εμφιαλώνεται από την εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., η οποία από το 1980 έχει ξεκινήσει την παραγωγική της δραστηριότητα πλησίον του χωριού Ζαρός, 45 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου Κρήτης. Το νερό προέρχεται από πηγές (Αμάτι και Στέρνα) που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη και χαρακτηρίζεται από άριστη φυσικοχημική και μικροβιολογική ποιότητα καθώς και εξαιρετική σταθερότητα. Μάλιστα, η πηγή Αμάτι αποτελεί τη μοναδική πηγή Φυσικού Μεταλλικού Νερού στην Κρήτη.

Παράλληλα, το ZARO’S έχει αποσπάσει για την ποιότητά του πληθώρα διεθνών βραβείων και διακρίσεων, ενώ η εταιρεία έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα εντός και εκτός Ευρώπης, από τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία μέχρι την Κίνα, τη Ν. Αφρική, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση