HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: «Κομπογιαννίτης» ο Σουλτς για την επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών

Γερμανία: «Κομπογιαννίτης» ο Σουλτς για την επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών

Ενώ η Μέρκελ κρατά χαμηλούς τόνους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμότερο στη Γερμανία με την Άνγκελα Μέρκελ να κρατάει προς το παρόν χαμηλούς τόνους απέναντι στον ισχυρότερο αντίπαλό της, τον Σοσιαλδημοκράτη, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ενισχύεται συνεχώς στις δημοσκοπήσεις σε αντίθεση με την επικεφαλής της Κ.Ο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Γκέρντα Χάσελφελντ.

Η Βαυαρή πολιτικός χρησιμοποίησε ασυνήθιστα άκομψους χαρακτηρισμούς για τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία αποκαλώντας «κομπογιαννίτη» τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Neue Osnabrucker Zeitung», το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών έσπευσε να μιλήσει με διόλου κολακευτικά λόγια για τον Σουλτς.

Αναφερόμενη στη στρατηγική που ακολουθεί ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, η Γκέρντα είπε χαρακτηριστικά: «Ενεργεί σαν κομπογιαννίτης που πείθει κάποιον ότι είναι ασθενής έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να πουλήσει μία ακριβή θεραπεία. Αυτό είναι ανέντιμο και επικίνδυνο».

Νωρίτερα, ο Μάρτιν Σουλτς είχε δηλώσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λειψία ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη των αστυνομικών και άλλων οργάνων ασφαλείας γεγονός που καθιστά δύσκολη την καταπολέμηση του εγκλήματος. Ο Σουλτς ζήτησε μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των αστυνομικών στους δρόμους της χώρας προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση