HomeHL-WorldΕπίσκεψη «μετακόμιση» του βασιλιά της Σ. Αραβίας στην Ινδονησία

Επίσκεψη «μετακόμιση» του βασιλιά της Σ. Αραβίας στην Ινδονησία

Με αποσκευές 459 τόνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότερο μετακόμιση παρά επίσκεψη θυμίζει το ταξίδι του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στην Ινδονησία.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι για την επίσκεψη των εννέα ημερών ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ θα πάρει μαζί του αποσκευές 459 τόνων, που περιλαμβάνουν δύο λιμουζίνες Mercedes-Benz S600 και δύο ηλεκτρικούς ανελκυστήρες, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Ινδονησία, όπως γράφει η Washington Post.

Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά του φορτίου θα επιστρατεύσει 572 υπαλλήλους για να χειριστούν τις αποσκευές του βασιλιά! Για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας τέτοια μεγαλοπρεπή ταξίδια μόνο σπάνιο φαινόμενο δεν είναι. Αλλωστε, ο ίδιος ο Σαλμάν είχε κλείσει ολόκληρο το Four Seasons- των 222 δωματίων- κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον το 2015.

Την ίδια χρονιά είχε πάει στη Γαλλική Ριβιέρα για τρεις ημέρες, με συνοδεία 1.000 ατόμων. Τότε, ο δήμαρχος της περιοχής είχε διαμαρτυρηθεί γιατί οι Σαουδάραβες είχαν ρίξει τσιμέντο στην παραλία, δίχως άδεια, σε μία προσπάθεια να εγκαταστήσουν ανελκυστήρα, προκειμένου να εξυπηρετείται ο βασιλιάς.

Πάντως, με αντίστοιχη μεγάλη συνοδεία αναμένεται να φτάσει αυτή την εβδομάδα και στην Ινδονησία. Η Jakarta Post έγραψε ότι μαζί του θα ταξιδέψουν περίπου 1.500 άτομα, ανάμεσά τους 10 υπουργοί, 25 πρίγκιπες και τουλάχιστον 100 σωματοφύλακες.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση