HomeΚΟΣΜΟΣΑκιντζί: Το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν σχετίζεται με το Κυπριακό

Ακιντζί: Το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν σχετίζεται με το Κυπριακό

Τι δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά από τις προσπάθειες των τελευταίων 22 μηνών ο κ. Αναστασιάδης μιλά «κατά τρόπο απαράδεκτο», ανέφερε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο μέσα στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών στη «νότια Κύπρο», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως η Τουρκία δεν έχει απαιτήσει να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις. Είπε, επίσης, ότι παρακολουθεί μετά λύπης τη διαδικασία μετά την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και παρατήρησε ότι δεν γίνονται προσπάθειες ακύρωσης της απόφασης.

«Κάθε μέρα που περνά η εξεύρεση λύσης καθίσταται όλο και πιο δύσκολη και παρά τις εποικοδομητικές προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπάρχει μια διάθεση υποτίμησης της» πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης «είναι έτοιμος ακόμη και αύριο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «τουρκικά εσωτερικά θέματα έχουν επηρεάσει τα μέγιστα, να μην πω πλήρως, και τις εξελίξεις στο τραπέζι των συνομιλιών».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση