HomeHL-9Βυθίστηκε λίγο έξω από τη Σούδα το ιστιοφόρο των διακινητών

Βυθίστηκε λίγο έξω από τη Σούδα το ιστιοφόρο των διακινητών

Στα χέρια των αρχών οι δύο αλλοδαποί δουλέμποροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν … άντεξε τη θαλάσσια καταδίωξη αλλά κυρίως τους νοτιάδες το ιστιοφόρο των 13 μέτρων που χρησιμοποίησαν οι διακινητές για να αποβιβάσουν χθες το πρωί σε παραλία του Ακρωτηρίου στα Χανιά τους 60 Πακιστανούς μετανάστες.

Το ιστιοφόρο που ρυμουλκούνταν από σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στη Σούδα για να κινηθεί η απαιτούμενη διαδικασία μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διακινητών, τη στιγμή που έπλεε λίγο έξω από τον προορισμό του, έβαλε νερά με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Υπενθυμίζεται πως το ιστιοφόρο εντοπίστηκε αργά χθες το απόγευμα να πλέει μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, στη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος που αναζητούσε το σκάφος το οποίο είχαν περιγράψει οι μετανάστες. Το δουλεμπορικό εντόπισε και ακινητοποίησε περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το οποίο στη συνέχεια ξεκίνησε τη διαδικασία ρυμούλκησής του στη Σούδα. Το ταξίδι διήρκεσε όλη τη νύχτα και γύρω στις 8 το πρωί λίγο πριν να μπουν τα σκάφη στο λιμάνι, το ιστιοφόρο βυθίστηκε.

Σημειώνεται ότι οι διακινητές ήταν τελικά δύο και όχι τρεις όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά και είναι ρωσικής και ουκρανικής καταγωγής. Οι ίδιοι πάντως ισχυρίστηκαν στους λιμενικούς ότι είχαν νοικιάσει το σκάφος για να κάνουν ταξίδι αναψυχής.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση