HomeΕΛΛΑΔΑΑντιπολίτευση: Απολογία της ήττας της κυβέρνησης η τοποθέτηση Τσίπρα στη Βουλή

Αντιπολίτευση: Απολογία της ήττας της κυβέρνησης η τοποθέτηση Τσίπρα στη Βουλή

Έντονη κριτική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ενημέρωσή του στη βουλή σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Δευτέρας, εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Κουτσούμπας: Τα σκηνοθετημένα σήριαλ της κυβέρνησης αφήνουν παγερά αδιάφορο το λαό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Βουλή, αναφέρει ότι «τα σκηνοθετημένα σήριαλ της κυβερνητικής προπαγάνδας -και σήμερα ξανά από το βήμα της βουλής- αφήνουν παγερά αδιάφορο τον ελληνικό λαό, που ματώνει καθημερινά με τα μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, πληρώνοντας όχι 1, αλλά πάρα πολλά ευρώ, πέρα από τη συνεχιζόμενη απώλεια εισοδήματος».

«Το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ, επιλέγουν να βρίσκονται κυρίως στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους του αγώνα για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, για την πραγματική ενημέρωση των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων για όσα συμβαίνουν εντός της βουλής, από όλους τους συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για την προληπτική νομοθέτηση

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη ομιλία του πρωθυπουργού σχετικά με την αξιολόγηση :

«Σήμερα οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν ψηφίζει εκ των προτέρων μέτρα καθώς οι απαιτήσεις για τη λήψη τους είναι ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες, ξεπερνούν το κοινοτικό κεκτημένο και είναι αντισυνταγματικές πήγαν οριστικά περίπατο διά στόματος Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε σήμερα πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση του αποδέχθηκε την ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ από φέτος για το 2019 και για να την δικαιολογήσει είπε ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλα νομοσχέδια! Είπε ότι προχώρησε σε αυτή την απόφαση για να μην αποδεχθεί «μέτρα υπό αίρεση». Οι εταίροι δηλαδή του ζήτησαν να τα νομοθετήσει υπό αίρεση, για να εφαρμοσθούν μόνο εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, και αντί να αντικρούσει αυτό το αίτημα, η «περήφανη» διαπραγμάτευση του, οδήγησε στην πλήρη και προληπτική νομοθέτηση τους! Και μάλιστα προσπάθησε να το πουλήσει αυτό σήμερα ως επιτυχία! Όσον αφορά βέβαια για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα για την μείωση των συντάξεων, την μείωση του αφορολόγητου και τις ομαδικές απολύσεις δεν είπε απολύτως τίποτα, αυτά στην επόμενη ομιλία του! Ταυτοχρόνως οι ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ έγιναν ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ σήμερα όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!».

ΠΑΣΟΚ: Η τοποθέτηση Τσίπρα απολογία ήττας της κυβέρνησης

«Η σημερινή τοποθέτησή του κ. Τσίπρα στην Βουλή ήταν η απολογία της ήττας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι υποχώρησε ατάκτως από όλες τις “κόκκινες γραμμές” του.

»Έχει ήδη δεχθεί προκαταβολικά την μείωση των συντάξεων, του αφορολόγητου, και την αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων.

»Προφασίζεται την λήψη αντισταθμιστικών μέτρων, αποκρύπτοντας ότι ο όρος για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 συνεπάγεται άγρια λιτότητα και νέα αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών.

»Δεν μπορούν πια να εξαπατούν τον Ελληνικό λαό και να κρύβονται πίσω από την σκιά τους».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση