HomeΕΛΛΑΔΑΠρωτοφανής επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη -Τον έβρισε ελληνικά και …γερμανικά!

Πρωτοφανής επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη -Τον έβρισε ελληνικά και …γερμανικά!

Με αφορμή τη συμφωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εκφράσεις όπως «ντρέπομαι για λογαριασμό του», με υπανιγμούς για δήθεν αδιαθεσία, με σχόλια για «αντιπατριωτισμό» αλλά και για «εξαφάνιση» μετά το Eurogroup κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαντώντας στη βουλή, κατά την «Ωρα του Πρωθυπουργού» σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για την απόφαση που ελήφθη στο Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας, μη γνωρίζοντας ακόμη το περιεχόμενο της συμφωνίας, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε σφοδρές επιθέσεις εναντίον του προέδρου της ΝΔ. Δείτε κάποια ενδεικτικά σημεία από την ομιλία του στη βουλή, το πρωί της Παρασκευής:

«Ντρέπομαι για λογαριασμό του κ.  Μητσοτάκη»

-Να μου επιτρέψετε να αναφερθώ στην ουσία της ερώτησής σας που ήταν τα θέματα της συμφωνίας την προηγούμενη εβδομάδα και τις δυνατότητες που θα έχουμε από εδώ και στο εξής.

-Λέτε πώς θα εξασφαλίσουμε ότι αυτός που θα χάνει θα  ισοσκελίσει την απώλεια.

-Αντί να συζητάτε σαχλαμάρες για το αν Τσακαλώτος είναι εδώ, να κουβεντιάσουμε επί της ουσίας πως με τη συμφωνία που έχουμε θα πετύχουμε δικαιότερη κατανομή των βαρών και των ελαφρύνσεων.

-Εγώ έχω να σας πω το εξής: Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης μόνοι μας, δίνοντας μάχη να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και κρινόμαστε από τον ελληνικό λαό, αλλά κρίνεται και η αντιπολίτευση.

-Στην πρώτη αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ήταν σε όλους πασιφανές ότι ήταν παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, αντί να πάρει θέση βγήκε και ζήταγε εκλογές.

-Το ίδιο επανέλαβε και τη δεύτερη φορά. Καλό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη.

Λέει το ίδιο με χειρότερο τρόπο. Οταν επαναφέρει το Ταμείο τα μέτρα στη δεύτερη αξιολόγηση, πηγαίνει στο Βερολίνο λίγο πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση και ρίχνει τα βάρη στην ελληνική πλευρά γιατί καθυστερεί. Και το κάνουν και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ηταν οι μόνοι που τοποθετήθηκαν κατά της χώρας, όχι της κυβέρνησης.

-Να μου επιτρέψετε να πω κάτι.

-Στη γερμανική γλώσσα υπάρχει μια λέξη που δεν μεταφράζεται με μια λέξη στα ελληνικά. Λέγεται  Fremdschämen και σημαίνει «ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος». Εγώ θέλω με αυτή τη λέξη να αποδώσω αυτό που νιώθω για τη στάση του Μητσοτάκη στο Βερολίνο λίγο πριν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Γιατί αυτή είναι μια στάση αντιπατριωτική.

-Το 2017 δεν είναι το ίδιο για τη χώρα με το 2015. Γιατί έχουν γίνει πολλά και σημαντικά. Η όποια διέξοδος ευρέθη βρέθηκε στο πεδίο της πολιτικής και όχι των τεχνοκρατών.

-Η χώρα δεν είναι μόνη και δεν είναι πλέον ικέτης. Ηρθε ο Προεδρος Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Ολάντ, οι ηγέτες του Νότου, ο πρόεδρος Γιούνκερ, φτιάξαμε μια χώρα που παίζει σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο με την παρεμβατικότητα μας στο κυπριακό και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

-Δεν κατάλαβαν ούτε όταν ήρθε εδώ ο Πρόεδρος Ομπάμα. Νόμιζαν ότι η Ελλάδα παραμένει χώρα της καρπαζιάς.

-Η χώρα θα βγει από την κρίση γιατί είμαστε αποφασισμένοι.

Που είναι ο αρχηγός σας;

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε εξαπολύσει και κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του. Στις ενστάσεις του κ. Τραγάκη ο κ. Τσίπρας αναζήτησε τον πρόεδρο της ΝΔ. «Που είναι ο αρχηγός σας να μου κάνει μια ερώτηση; Η αφωνία σας είναι χαρακτηριστική. Μην εκτίθεστε, η ώρα του πρωθυπουργού είναι εδώ και για τον κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος έχει κρυφτεί τις τελευταίες ημέρες, ελπίζω να φανερωθεί, θα τον περιμένω».

Και συνέχισε: «Και σήμερα, ειδικά ο κ. Μητσοτάκης που πρωταγωνίστησε στα σενάρια της καταστροφής που είναι; Λέχθηκε ότι κρυολόγησε εγώ τον είδα χθες στα εγκαίνια του ΚΠΙΣΝ δεν μπορούσε να βγάλει μια γραπτή ανακοίνωση; Κ. Τραγάκη αν ο αρχηγός σας εμφανιστεί εγώ θα μείνω μέχρι το βράδυ για να του απαντήσω».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση