HomeHL-9Ψήφισμα για το θάνατο του Νίκου Κούνδουρου

Ψήφισμα για το θάνατο του Νίκου Κούνδουρου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, κατά τη συνεδρίασή του την 22 Φεβρουαρίου 2017 , μετά την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του Αγιονικολιώτη

Τον ειλικρινή σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμησή του στο πρόσωπο του Νίκου Κούνδουρου εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου.

“Αποχαιρετά έναν άνθρωπο που τον διέκρινε η δημιουργικότητα, η ευαισθησία, η φαντασία, η εντιμότητα, το ήθος η ευγένεια και το αγωνιστικό πνεύμα καθώς υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες.

Ο Νίκος Κούνδουρος διαπρεπής Αγιονικολιώτης υπήρξε από τους ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην πορεία του τόπου μας .

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στο χώρο του κινηματογράφου παγκοσμίως και παράλληλα έβαλε τη σφραγίδα του και στη μετεξέλιξη της πόλης μας από μία απλή επαρχιακή πόλη σε ναυαρχίδα του τουρισμού για την Κρήτη και την Ελλάδα .

Υπήρξε αγωνιστής και ασυμβίβαστος. Ένας άνθρωπος που η έντονη προσωπικότητά του και η διάθεση για δημιουργία διέκρινε όλη του την πορεία .

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ως ελάχιστο φόρο τιμής τον τίμησε με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου . Το έργο του τιμά την Ελλάδα και πολύ περισσότερο τον τόπο μας που μεγάλωσε και ανδρώθηκε και με τον οποιο τόπο και τους ανθρώπους του έμεινε άρικτα συνδεδεμένος μέχρι τέλος . Εδώ γύριζε πάντα για να πάρει δυνάμεις και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και τους στόχους που έβαζε μπροστά του και που τους υλοποιούσε με μοναδική μαεστρία .

Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α : 1.Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των δημοτών να εκφράσει τη μεγάλη συγκίνηση και λύπη μας για την απώλειά του 2.Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου στην εξόδιο ακολουθία 3.Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δήμου 4.Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό και κρητικό τύπο

Διαφήμιση
Διαφήμιση