HomeΚΟΣΜΟΣΤουλάχιστον 22 ετών ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης Γερμανίδας

Τουλάχιστον 22 ετών ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης Γερμανίδας

Είχε δηλώσει ψεύτικη ηλικία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Χουσεΐν Χαβάρι, ο Αφγανός φονιάς της 19χρονης Γερμανίδας που τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στην πόλη Freiburg της Γερμανίας, είναι τουλάχιστον 22 ετών και όχι 17 όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στην Αστυνομία όταν συνελήφθη για τη δολοφονία της άτυχης Maria Ladenburger. Σύμφωνα με τις αρχές ο νεαρός φονιάς δήλωσε ψεύτικη ηλικία προκειμένου να του αποδοθεί η μικρότερη των ποινών, δηλαδή μέχρι δέκα χρόνια στη φυλακή.

Ωστόσο, όπως τελικά αποδεικνύεται ο Χουσεΐν Χαβάρι μόνο ανήλικος δεν είναι καθώς μετρά 22 χρόνια ζωής.

Τον Μάιο του 2013 ο 22χρονος είχε επιτεθεί σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας και την είχε χτυπήσει για να της αρπάξει την τσάντα. Ο κακοποιός δεν είχε ικανοποιηθεί από το γεγονός ότι είχε καταφέρει να πάρει τα πολύτιμα αντικείμενα της κοπέλας αλλά είχε προβεί και σε μια αδιανόητη ενέργεια: Είχε ρίξει την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων! Ο αδίστακτος Αφγανός πέταξε κυριολεκτικά την κοπέλα στον γκρεμό στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις. Ο αλλοδαπός δράστης τότε είχε συλληφθεί δηλώνοντας -πάλι- πως είναι 17 ετών. Το γεγονός αυτό υποψίασε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά έπειτα από έρευνα κατέληξαν στο ότι ο δράστης δεν είναι ανήλικος όπως θέλει να δηλώνει, αλλά 22!

Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι ο Αφγανός αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η άτυχη Maria Ladenburger, ήταν η κόρη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νεαρή κοπέλα επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της στην πόλη Freiburg της Γερμανίας όταν δέχτηκε την επίθεση μέσα σε ένα μονοπάτι.

Ο δράστης την βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου του 2016 αλλά αποκαλύψεις για την υπόθεση δόθηκαν στον Τύπο μετά τη σύλληψη του δράστη, τον Δεκέμβριο του 2016.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση