HomeHL-SportsΟσμάνλισπορ-Ολυμπιακός 0-3

Οσμάνλισπορ-Ολυμπιακός 0-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτός μάλιστα, ήταν… Olympiacos. Αυτό το λέμε καθώς για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Πειραιά έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην Ευρώπη και κατάφερε να πανηγυρίσει μία παλικαρίσια πρόκριση εις βάρος της Oσμάνλισπορ μέσα στην Άγκυρα.

Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Καρίμ Ανσαριφάντ να πετυχαίνει δύο γκολ στην πρώτη του συμμετοχή στο Europa League, συνέτριψαν με 3-0 τους Τούρκους, που, αν και κράτησαν το μηδέν στην άμυνα στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη, είδαν τους παίκτες τους Μπέντο να τους χτυπούν στο… ψαχνό με το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

 Έτσι επτά ημέρες, μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκη, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν ένα παλικαρίσιο «διπλό» μέσα στην Άγκυρα και έκλεισαν θέση στους 16 της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Όπως προαναφέραμε ο Ανσαριφάλντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον θρίαμβο των Πειραιωτών. Στο 47ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, ενώ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με κεφαλιά στο 87′.

Νωρίτερα (70) ο Ελιονούσι, μετά από πάσα μισό-γκολ του νεοεισελθόντα στο ματς, Ανδρούτσου έκανε το 0-2, βάζοντας ταφοπλακα στις ελπίδες των γηπεδούχων για την πρόκριση.

Γκολ: 47′, 87′ Ανσαριφάλντ, 70′ Ελιονούσι

Οσμανλισπόρ (Ρασίτ Ακτσάι): Κατσεμάρκας, Βρσάγεβιτς, Προχάτσκα, Κουρουτσκού, Πίντο, Εντιαγέ, Τσακιράν (76′ Γκιουβέν), Τιεβί Μπιφουμά, Μαχέρ, Ρεγκατέν (76′ Ντελάρζ), Γουεμπό.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (66′ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81′ Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση