HomeHL-GreeceΝτομπρόβσκις: Ελπίζουμε για ελληνική λύση στο επόμενο Eurogroup

Ντομπρόβσκις: Ελπίζουμε για ελληνική λύση στο επόμενο Eurogroup

Τι εκτίμησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο αντιπρόεδρος της ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο επόμενο Εurogroup που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, εξέφρασε ο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο CNBC.

Η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, βρίσκεται εντός τροχιάς σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι εντός τροχιάς για να πετύχει και τον φετινό στόχο, ενώ δουλεύουμε για να οριστικοποιήσουμε τον στόχο της επόμενης χρονιάς με πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%.

Ερωτηθείς για το αν βλέπει επιστροφή της χώρας στο δραματικό καλοκαίρι του 2015, απάντησε ότι είναι «πολύ αντιπαραγωγικό» να αφήσουμε τη χώρα να επιστρέψει στην αβεβαιότητα και την αστάθεια.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια τελική δέσμευση και ώθηση από τους θεσμούς, καθώς και από το ΔΝΤ και την ίδια την Ελλάδα, ώστε να λυθούν τα θέματα. Εχω βάσιμη ελπίδα ότι αυτό θα γίνει ως το επόμενο Eurogroup, τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις, για να συμπληρώσει: «Ολες οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό υπάρχουν. Αυτό που χρειάζεται είναι δημιουργική εμπλοκή και μια τελευταία ώθηση από όλες τις πλευρές.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση